Јас утре имам телефонски разговор, Бабицата ќе ги гледа резултатите што ги внесував цело време. Јас сметам дека се добри, ама таа утре ќе каже најубаво. Ако не се добри треба и мене да ми закаже консултација кај доктор за исхрана. Претходно го откажав пошто сметав дека не ми треба. Ќе издржиме здравје уште 2 месеци имаме, јас сега по не сум гладна бидејќи јадам повеќе и гледам не ми се качува, за разлика од претходно што се изгладнував. Ама стрвот и кризите ги има секако Кај мене секако е многу нежно бебчето, ама сега го чувствувам почесто. Претходно кога пишував 10тина дена ептен слабо и ме плашеше.
Mene isto sega mi e mn slabo nesto i mene me plasi mnogu nezno go osekam...sega merev 4.2 mi bese posle vecera ama za ova 9 ke mi drzat lekcia mnogu dosadno meri pazi sega i mi se pie sto povise gazirani ama zemam bez seker ja i energy drink pijam
Jas od ko mi pokaza deka imam skrien seker ne sum kasnala blago... Kasnav edno malo cokoladce pred nekoe vreme zaradi toa sto sakav da se razdvizi bebeto nekako ne mi se dvizese mn...i koga pojdov na endokrinolog i kazav mi veli ke se karame uste ednas ako kasnis...taka da ne dozvoluvaat blago da kasnime Mene mi postavi granici na gladno 5.1 a posle eden cas od jadenje 7.8, na 2 pati mi bese 5.3 na sabalje i mi rece ako prodolzi ke treba insulin, nekako mojava doktorka e mn stroga Ispituvam i trimesecen seker sekoj mesec da vidi kolku ke pokazi... Samo i zeskovo mn vlijae vrz sekerot, go pokacuva
Таман сакав да ти се пофалам дека на гладно поголем од 4,6 не ми е бил и оп сабајле 5 хаха. После јадење исто не ми е висок, само еднаш правев пица за доручек и ми беше 7,7. Ќе видам и мене денес што ќе ми каже, во принцип и јас сум строга не јадам ништо друго недозволено освен вчера со благото. Сабајле и јас бев крв да ми земаат, не ги разбрав искрено за што точно се работи ама може е за тримесечен и кај мене. Пошто Бабицата нешто спомнуваше дека и после породување матичната мора да ми даде да проверувам.
Mene tri mesecen prosek mi rekoa posle bremenost od koga ke se porodam posle 3 dena ke mi prpverat posle 6 nedeli i 3 mesecniot i posle ako nemam na godina dena
Znae na toplovo sabalje koga ke meris na gladno da se kaci i nad 5-5,1 zaradi dehidracija na organizmot. Ako ti se jadi blago zemi si proteinski puding toj ne kacuva a ke se zablazis, isto i sladoled sto e so 0% seker na kri kri, ama ne sekoj den da jadis tuku koga ete imas potreba od blago Mene posle jadenje najmnogu mi bil do 6,9 zavisi i sto jadis... Na sekoj razlicna hrana ni kacuvaat seker zatoa testiraj si toa sto ne ti kacuva jadi si, znaes samo belo pecivo sto i da kasnis ke ti go kreni sekerot. Imase i testo za pica integralno na Frikom mislam ama vo Sk ne mozam da najdam go nema po pogolemive marketi bas sakav da probam Endokrinologot sig ti dal lista sto smees i po kolku da konzumiras od koi namirnici, ako nemas ke ti pratam vo poraka Inace posle poragaj treba da se pojdi na kontrola da se proveri isto da se ispita pak so glikoza 3 pati kako sto pravevme dali ke se povleci ama mislam posle 6 nedeli mi spomna doktorkata, bas ke ja preprasam ponedelnik sum na kontrola
Истото и мене ме интересира зашто и мојот гинеколог ме прати кај матичниот, а матичниот кај гинекологот
Фала ти многу, јас не сум во Мк и тука ми дадоа прирачник од прилика што да се јаде. Бел леб не јадам никако, јадам црн со семки по 1-2 парчиња на оброк зависи колку ми се јаде. Еве сабајле бев на контрола и касно појадував и тоа купечко јадење ама беше со црн леб, стек, авокадо и домати ама кога измерив прв пат ми даде 8.1. Секако најдобро е од дома да се носи и јаде. Јас дури еднаш само јадев 3 печени половинки компир и еднаш ориз, повеќе гледам да сум на протеини и салати. Прашав и за благото рече подобро да не ризикуваме, ептен некогаш може црно чоколадно ама и тоа ретко хаха. Така да тоа е тоа.
Kolku vi e bebeto sto imate seker moete e malce buce ama rekoa deka ne od sekerot taka bil bebeto po bucko ama pak mi ostana vo misli
Абе што буце глупости, видов колку е во другата тема. Јас пак мислам моето е помало, дури и ми напомнуваат велат добро е ама ваљда дека една недела назад е со мерки. А, јас знам дека имав доцна овулација и не го сваќам тоа сериозно иако ме малку нервира. Ама кога ќе се сетам и со првото беше така. Го родив 2900 во 37+4, тука кога ќе ме прашаа колку го родив сите ми реагираа мало било.
Da maticnata mi rece mozno e insulin da ti dadat deka golemo e bla bla a endokriologot ne rece nema pptreba dobro e 1700 gr e 29+5 ama uste od pocetok bese malce po golem i sekerot dobro ti e zs sabajle sekogas ispot 5 mi ee tebe kako ti bese sto ti rekoa denes bese i ti taka
Какво апаратче за мерење шеќер користите? Го земав Medisign пошто немаше друго, ама ми дава многу различни вредности. Утрово прв пат 5.7, втор пат 6, трет пат 5.9.
Mene mi go dadoa vo bolnica ama jas ne sum vo MK bitno e da ne go mrdnes aparatot stavi ja lentata ostavi go na masa bocni se i pak krv vo lentata i pak odma na masa treba da bide na ravno ne na raka ili da go mrdnes taka me ucea mene
Хм во овој случај ендокринологот повеќе знае хаха, јас сметам дека е таман. Ти велам јас пак вчера се изнервирав дека е мало моето, ама за 3 недели има качено 500гр си напредува. Не се сите бебиња исти. За скриен шеќер нели се гледа и ако е зголемена плодовата вода, кај мене е нормално. Јас бев вчера на контрола и разговор со Доктор. Ме прашуваше за породување и ме убедуваше за природно, дека првото ми е со царски. И нешто што не разбрав ми рече ако не пукне водењак, ќе ме чекаат до 41 недела една недела над термин ради шеќерот. Искрено не ми е јасно, во Мк порано ги породуваат тука над термин. Ќе препрашувам на наредна контрола зошто така.
I kaj mene isto i plodova i sve i pak vika bebeto segde se popravil koga ima seker glava i stomak po vise ama ke odlucat vo bolnica.... vo stranstvo te cekat do posleden moment prirodno da te porodat i jas sakam carski ama nema mi vikat ako nemas problem zs carski samo biraj vo voda legnata ili cucnata jas sakam legnata ama strav mi e mnogu i germania mislam mozes da biras carski ili prirodno vo svajcaria nema sansi do posleden moment samo ako ima rizik te operirat...moeto za 3 nedeli 650 gr e plus tuka blisku se so mojot buce i 39 cm e
Кај мене не сум сигурна ама мислам дека можам ако правам малку драми да ме земаат и царски, поради тоа што позади мене имам еден царски. Докторката затоа вчера ме убедуваше дека најправилен начин е природниот и дека ако ме плаши дека ќе ми пукне раната тие ќе ме следат и ако се случи тоа веднаш ќе ме оперираат. Јас незнам што е попаметно да правам, може и природно уште поубаво ќе поминам. Царскиот исто си носи ризици цела операција е... стварно незнам. Ама може повеќе сум за царски.
И јас не сум во Мк и ми го дадоа од болница. Јас еднаш само проверив така од 2 прста, првиот пат ми покажа 5 после од друг прст 4,8. Сепак сметам дека тука некаде е.
Резултат пред глукоза 6,4после со глукоза исто толку,примате ли нешто за оваа вредност,пред 1 недела само шеќерот ми беше 4,6
Да не имаш претходниот ден нешто повеќе благо изедено? Кога последно јадеше вечерта? Најдобро пак на гладно да повториш...