Кај најде баш лубеница пред скриен испитување ако до сега на крвни слики ти бил океј, најверојатно од лубеницата е толку висок на првото боцкање. Направи пак обична крвна и испитај само на гладно шеќер, ама исто гладна биди од кај 19ч.
Mene mi e nekolku dena ponazad bebeto so skrien seker sum, ama dodeka e se vo red plodova voda ima dovilno i da e malku pogolemo ne bi trebalo da e problem
Da plodova mi e dobro uste kd pocetok mojot e ponapred so gr ama i jas sum rodena 4 kg isto i maz mi e +4
Koja nedela si? Mene doktorkata mi rece site bebinja ne mozi da bida isti, nekoi pomali a nekoi pogolemi moze da se samo da nema mn golemo odstapuvanje primer ponazad ili ponapred 2 nedeli... Plus isto znaci i konstrukcijata na roditelite
Кај мене е цела недела назад. Мене ми се смешни бидејќи секогаш различен доктор ме прегледува и сите сега ќе видиме ќе го мериме бебето, ако е многу поголемо бла бла... а тоа помаленко. Иако и јас и маж ми сме високи и крупни, мали бебиња носам
Deneska sekerot mi bese odma posle jadenje visoko 8.5 ne gi custvuvav racete mi trepera i go merev posle pak posle 1 saat od jadenje 5.6 mi bese ama odmna ne mi se slucil ova so racete
А зошто го мериш веднаш после јадење? Или бидејќи ти се случило тоа со рацете? Да не си била прегладнета, мене така знае да ми се случи и цело тело да ми се растресе и едвај после јадење да се соземам.
Мене ми објаснуваа дека за појадок најмногу треба да внимавам. Дека цела ноќ ништо немаме јадено и сме во мирување, кога ќе се најадеме насабајле може многу да се крене. Ми рече бирај поедноставни јадења. Може такво нешто ти се има случено. Мене мислам јајца во желудник ми прераснаа
I jas ne mozam da gi gledam vcera gi frliv pola kajgana napraviv ne mozev ama i mnogu se nervirav i vo toj moment pocna i race plus zelezo mi e nisko mnogu na 3 nedeli sum na kontrola i za dijabet i na eho ti na kolku si
И моето е малку ниско пијам апчиња ама некако не сум редовна, за карање сум. Јас сум на 30ти на контрола за шеќерот, ми рекоа сега вторник и сабота да мерам и да внесувам бројки во апликацијата. Јас секако пак си проверувам, ама не толку често најмногу после јадење го проверувам.
Mene mi rekoa sabajle e najbitno a mwne sekogas mi e do 4.7 ako sabajle ti e visok togas teloto hormonite imas seker ako e posle jadenje sto mene samo 2 pati mi se slucil da mi w visok posle 1 saat od jadenje znaci dobro ti ama ke te drzime kontrola cela bremenost i mi rekoa samo 3 pati nedelno da meris 5 pati drugite sabajle i ne mora posle sekoe jadenje ama ja meram podobro mi e koga meram zs ovie denovi sum bila po nervozna i chips sum jadela i sve ama dobro mi ee ne mi se pokacuva samo od dinja lubenica i bel leb
Веќе 2 недели сум на диета од 1600 калории, ограничена сум во изборот на храна и не знам веќе што да јадам, се едно исто вртам и гладна сум. Разлика некоја од пред тоа немам, на тестот за скриен шеќер само едниот резултат ми беше поголем од горната граница за 0,2 и денес на гинеколог ми кажаа дека плодовата вода е блиску до граница. 27 недела сум, не знам како до крај.