Da i mene mi rece ama gledam mi preci sekoj leb samo eden vid so semki plus so suvo grozje e e toj ne tolku drugite da ama jas i taka ne jadam tolku leb retko zs sum sklona na debelenie i gledam sto po vise da pazam i taka pred bremenost kaciv malce kg od vitaminite sto gi piev zs imav spontan od 56 ostanav trudna so 61 toa se mnogu i sega ima plus 8 ama i visoka sum
Еве баш тукс пишува и затоа прашав. Инаку на клиника ми кажаа пред и по јадење да мерам тоа му доаѓа околу 10 боцкања дневно. А на приватно ми кажаа да мерам сабајле на гладно, пред спиење и после ручек напоредно еден ден 1 час после јадење, следниот ден 2 часа после јадење. И така и мерам.
Дада и јас првите 2 недели мерев задолжително и во текот на денот имав 6 боцкања. На гладно и после секој оброк доручек, ручек и вечера. Ми рече некогаш даваме и пред спиење да се мери, ама сега тебе не ти треба. Плус она што јас си боцкав и после ужинки за да видам како се движи. За цело тоа време внесував во една апликација каде што можат тие да ми ги гледат резултатите. Бидејќи беа добри сега внесувам само вторник и сабота. На контрола сум на крај месец па ќе видиме. А сега да знаете како ми се јаде една палачинка со многу крееем
Мене мо рекоа пред јадење, еден саат по јадење, па пред ручек,саат по ручек, исти и пред и после вечера за саат требаше и пред спиење ама јас не го мерев,инаку таа табелата што ја имаш сликата мене ми рекоа не важи за трудница и ми ја шкртнаа... такада јас веќе внимавам малку али не премногу затоа што почна да ми паѓа многу и минрекоа полошо е тоа.
Вчера се почастив и тоа две Проверив после час и час и половина и беше 6,3. Среќа не ми беше превисок. Не дека паметно направив, ама баш ми се јадеше.
Каква е постапката? Следната недела ќе одам, па да знам колку време и колку пати боцкаат… јас лани проверував ок ми беше, на гладно мислам, па ми дадоа шеќер обичен и вода па уште два пати мислам ми земаа крв.
Девојки може ли некоја да ми слика или да ми пише која шифра ви даваат упат матичниве за испитување на Оgtt тест ми вели декс не може да ми даде а ми имаат давано.. не знам што е проблемот како ви даваат на вас упати матичниве
Со првото во Мк така беше како ти што пиша. На гладно, па ти даваат да испиеш течност па после еден час боцкање и после уште еднаш по еден час. А, тука исто на гладно ми зедоа од ресичката на ушето, па пиев течност и после 2 часа боцкање.
Ti zemat krv ako utrinskiot ti e visok ne ti praat skrien ako toj utrinskiot ti e dobar e togas ti pravat skrieniot
Каде ти кажаа дека не важи? Мене и на државно и приватно ми ја дадоа истата, што дури на приватно ми кажаа дека 1.600 калории ми биле многу требало да ги намалам.
Нема бесплатно, Со упат е поевтино само ама па еднаш те боцкаат само, а приватно 500 или 600 ден беше во авицена два пати мерат