Па обично 3 пати е боцкањето. На гладно, 1 саат по гликозата и 2 саати после гликозата. Еве и во темава, има како им се резултатите сите им се со 3 боцкања.
Јас прво испитував со 2 пати боцкање, докторката ми кажа дека е неважечко, требало 3 пати. За да не се мачиш ко јас два пати да одиш да те боцкаат и да чекаш најубаво направи си со 3 боцкања.
Јас па испомешав заборавив дека 3 пати е боцкањето, преку упат 2 пати а приватно 3 пати мерат да, а зашто неважечко па тоа е битното последното после толку испиен шеќер... Се за пари само ццц
Треба ли благо да јадам ден два пред проверка на скриен шеќер? Четврток се мислам да одам или петок 25та недела. Матичната ми рече во 24та, а во Ремедика ми рекоа 28ма.
Мене ендокринологот ми кажа 24 недела да направам скриен секер.Валда нема некоја посебна процедура сакам синлаб да проверам и ми напомена матичната обавено со 3 боцканја да биде
Може зашто си со близнаци, и ако имаш индикација. Од 24-28 кога сакаш можеш да испиташ. Не е грешно ни во 25та сакам да кажам.
Даде,матичната исто ми спомна вика ке прекинеш 2 недели Глукофаж и тажан мозеш да отидеш и 25 недела немора стриктно 24 да биде
Jas 27 ama so edno bockanje zosto utrinskiot mi bese 5.7 i posle vo bolnica gi prasav zosto ne so 3 so seker sto pies mi rece ako utrinskiot ti e visok toa ne go pravime ama jas vo svajcaria sum
Мене и матичната ми напиша на упатот и ми кажа да нагласам пак во лабараторија со 3 боцкања да биде,да небиде со 2 боцкања.За трудници требало 3 боцкања.
I jas taka znaev od mk ama i babicata mi kaza deka aimas li vreme moze da ostanes do 3 saati tuka i samo ednas me bocka utre sum na komtrola za diabetot preku glava mi e so bockanjeto po 4-5 na den
Може некоја да ми каже како зимате упат ме убедува магичнава дека не може она да ми издаде а мора да проверам
Не не со 3 е и таму сма мислам нема термини така нешто читав поназад. Затоа и за 600 денари идат приватно сите. Има приватно со упат и е со две боцкања.
Eden den ne jadi blago pred proverka a sega najnovo ni voda ne smees da pies barem 8h pred ispituvanje, jas denes pravev voda 12 saati nemav pieno