Pa jas bev so upat od maticna ama toa e samo pro forma si plakas na privatno isto kako bez upat poso na drzavno nema termini a treba da e besplatno za trudnici
Кој ти кажа дека несмееш ни вода да пиеш пред испитување.Мене матичната само ми кажа после 20 часот да нејадам веке ништо.
Greska si mila posle 22:00 saat samo voda mozes da pies nisto drugo a preku den normalno ke jades samo do 22:00 posle nisto samo voda
Toa e za krvna slika ako ti zimaat a za skrien sever mi napomenaa 8 casa pred ispituvanje ni voda da ne pijam jas vikam nema da izdrzam tie mi vikaat ke ja tapkas ustata so voda kolku da ne ti e suva a ne smees da pies
А например што примам терапија за тироидна на гладно,зарем несмеам даја испијам од сабајле на гладно.
Boga mi za krvna slika sekoja kontrolla mi praat nisto ne mi imat kazano samo za skrien seker mi rekova od 22:00 nisto eve utre sum na kontrolla i pak ke mi praat krvna slika ama nisto ne mi kazal za krvna slika sekoj pat kaj maticnata krv mi zima
Bolesti segde se isti i ispituvaniata ne gledam razlika.... plus bremeni sme jas ne mozam bez voda vopsto
во четврток ќе испитувам скриен шеќер. Денес и утре како што разбрав треба да јадам благо така? или ден пред испитување не треба благо?
Boga mi jas jadev normalno kako sekoj den samo posle 22::00 samo voda za drugoto sve kako sekoj den samo jas blago sega me faka kriza od koga meram zosto jas jadev celo vreme ovosje osobeno lubenica mnogu
Не бе немаш потреба стрикно благо да јадеш, си јадеш најнормално како до сега. Јас дури последниот ден пред боцкање и не јадев, пазев ко бајаги. Тоа со благо јадење чоколада 3 дена пред испитување е мислам кога не си бремен а може и не е веќе така незнам. Знам така свекор ми јадеше кога проверуваше скриен шеќер.
Мене дури овошјето многу повеќе знае да ми го качи шеќерот, пишав нели скоро јадев палачинки со крем и не беше ништо страшно покачено. Денес и јас ќе јадам лубеница па ќе проверам, мада претходно и од неа немав драстично покачено ама нели јадев само како едно режне иако можам многу повеќе Ама во комбинација со јаткасти плодови, тука нели така ме подучија.
и јас сум иста со лубеницата, пола лубеница јадам. @Marsi* да, најдобро е со јаткасти, чисто овошје и јас имам читано дека не треба.