Не се лоши ама треба да пазиш, на гладно ти е висок, што јадеше пред испитувањето? Исхрана без леб, сок, благо, повеќе протеини, манџи без леб, здрави масти.
Visok ti e i na gladno i posle 1 saat ke bides na rezim povise proteini ke jades ovosje edna dlanka 2 pati mozes, sokovi samo bez seker, kafe bez seker cokolado eden red mozes toa e pa ke se druzime tuka mene sega za sega dobro mi ee ama do kraj na bremenost treba da meram i na kontrola na 3 nedeli sum ama vo stranstvo
Вечерта пред испитување каснав лубеница, ама тоа 13 саати имаше поминато... Секогаш на крвна слика ми излегувал шеќерот на гладно супер. 4.3 до 4.7 макс.. Не знам што ме најде сега..
Утре сум на консултација, ќе и речам да провериме на гладно шеќер уште еднаш.. Стварно не би да примам терапија ако нема потреба.. За првото ми беше 11.3 после 1 саат и 9 после 2 саати па само на исхрана пазев.. Сега терапија ми спомна.
До лубеницата е, не знам зошто ама на многу им прави страшен проблем. Со овие резултати не би требало терапија да пиеш, само ете на храната малку да припазиш, евентуално да мериш па да знаеш што ти качува.
Каде го правите ова испитување и колку време се седеше таму ? Јас сум бремена со второ,се сум заборавила
Zdravo sakam da prasam kako odi postapkata za ispituvanje na skrien seker , kolku vreme se zadrzuvas sto ti davaat da pies dali e vo golema kolicina dali treba na gladno da se odi ve molam iskustva
Na gladno normalno prethodniot den do 22:00 mozes da jades posle samo voda znaci 12 casa ne jadena...okolu 3 casa veruvam zosto mene utrinskiot mi bese visok i nemase potreba za skrien
Здраво, сакам да прашам вие што имавте гестациски дијабет, како се спремавте во однос на храна пред контролното испитување после 6 месеци по пораѓај?
Колку е нормално секерот да биде после јадење.Денес и благо јадев и после некаде одприлика 2 часа го измерив ми беше 7.7
Порачав ленти за апарат за шекер па ке мерам секој ден,до крај на недела или понеделник ке одам за скриен шекер да проверам.Затоа нени знам дали е добра вредноста или не,мада вчера,и завчера јадев благо доста.