Може да ти е од благото, може повеќе јаглехидрати си каснала, сепак едно мерење после ручек не значи ништо. Го прекина глукофажот?
Да го прекинав глукофажот усте минатиот петок,ама се опустив два дена со благо и може затоа ми покажа повисоко.Нарачав ленти за апаратот зошто ми беа потрошени и кесе боцкам сеа почесто во текот на денот.Ендокринологот ми кажа 24 недела да провераж скриен,четврток ми е 24 пуна недела и незнам дал да проверам тогаш или понеделник,незнам да не направам проблем некаков.
Провери си ви понеделник да си на чисто. Јас пиев глукофаж до 12та ама немав скок на шеќерот после прекинување, ама многу внимавам на благо и јаглехидрати општо. Побарав колку е можно порано да испитам исто ми кажаа 24та најрано.
Јас несум имала проблем со шекерот никогаш,препишани мисе заради еднаш имав само покачен инсулин.Инаку генетски имам дијабетичари во фамилија,мајками е на инсулин.Инаку пазам на храна и јас и благо нејадев ич деновиве ама ме фати паника неги осекав бебињата и каснав
За истото го земав и јас, може е коинциденција со повеќе денови јадење благо, мери и си насабајле кога ќе ти стасаат лентите баш да видиш.
Сега баш ги земав и измерив одма таман после 1 час јадење јадев благо и 6,7 ми е моментално.Ке измерам пак после 1 час пак
Баш пиши што ќе искочи на тестот, многу измешани резултати вака ти дава, сабајлешниот ти е ок, сепак од капиларна крв е за малце повисок од венска нели. И првиот час ти е добар, ама на вториот час пак е висок. Јас мерам превентивно, сега отворив највисок на втор час(над граница) сум имала од полнозрнест корнфлекс и овесно млеко.
Posle dva casa 7.8 dali si jadela nesto vo megu vreme ili nisto zs trwba po nizok rez da imas a ti imas povisok posel 2 casa
Kako te sovetuvase doktor taka pravi i posle 1 saat ako ti e dobro ne mora posle 2 taka mene mi rece i jas znam da popustam da jadam ako sum nervozna ne gledam nisto
Па некоја баш, на втор час треба да паѓа особено во бременост кога побрзо се троши, а не да се крева повеќе од прв час. Ако се крева сигнализира дека телото не се справува добро.
Da zatoa ja prasav ama ima jadeno pizza zs i jas sum so dijabet i meram mene ne mi e tolku visok pazam... a sabajle sekoj den meram samo eden den mi bese visok ama ne e tolku strasno i meram preku eden den 4 pati posle sekoje jadenje taka me sovetuvase i denes bev na kontrola dobro mi rece samo jas sum kacil malce kg 3 kg vo rok od 15 dena toa me sovetuvase da pazam
Јас немам дијабет,и неми кажала докторка да мерам секер,јас си мерам сама за себе.Зошто пиев Глукофаж препишан за висок инсулин.Мада деновиве се опуштив со благо каснувам и еве толку мисе движи.Ке пробам да запазам мегу време додека треба дасе боцнам да проверам да некаснувам ништо измегу.Иначе јас сум 24недела со близнаци и сум 8кг поправена