Па каков раствор ти дадоа.Мене тоа на шекер и вода ми личеше.Ама како шекер во прав да бешеЗошто се направи камен грутка па после морав даго изгрицкам несе раствораше воопшто
Ми рекоа дека само да мерам на 1 час после јадење шеќер и на гладно.Значи некогаш мие висок треба да запазам што сум јадела кога кеми биде над 7.8
Не е многу страшно, ама полека голтка по голтка, не на екс, на екс и кока кола да се напијам ми е јако. Треба наеднаш така рекоа, ама не на екс. Не е страшноз во авицена завршив за 2,5 саата. И јас кога правев кажаа можно е да повратиш, нормално е, ама се пие, голтка вода после тоа, голтка вода покасно и се издржува Сама сестрата што дојде со чашките викаше, полекаа полееекаа не на екс
Па така ти личи ама не е, погусто е. Гликоза е. Затоа и е толку гадно. Шеќер и вода не е толку страшно, сме пиеле сигурно еднаш во живот шеќер и вода.
Мене во синлаб ми дадоа чаша вода со 75гр шеќер, всушност шербет даваат само многу поконцентриран шербет од оној во благите, затоа ни е гадно.
Мене другарка ми кажа во Синлаб одиш, пиеш тоа и ти викаат за два саати да дојдеш. Мене таму најмногу ќе ми одговара дека сум со лежење, а многу ми е да седам 3 саати на столче.. Може и на некои друг ќе му значи инфово
И мене така ми рекоа ама мене не ми беше гајле и си седнав таму бидејќи треба мирување кога се испитува скриениот шеќер.. ако не ти е добро ќе му побараш да си легнеш, има просторија со кревет.
Денес прашав, ми рекоа не правеле во Аеродром, само во Кисела Вода и Ѓорче. Па се јавив закажав во Кисела Вода. А авицена само во тафталиџе правеле.
И мене тоа најмногу ми одговараше дека одма до дома ми е, ама ми рекоа не правиме. Стварно не знам зошто. Инаку кај нив на столче седеше 3 саати? Ќе пукнам од досада. Истиот ли ден има резултати?