Да кај нив, па и мора да мируваш. Не треба да се движиш. Си лежев, го прегорев телефонот. Сама бев во боцкалната. Не седиш во ходник. И истиот има, јас во 12 имав резултати одма.
Мене од синлаб не ми ги важеа резултатите. Плус кај и да правиш таму треба да си тие саати зошто не се препорачува движење.
Кој не ти ги важел резултатите? Другарка пред некој месец правеше ништо такво не ми посочи. Во секој случај ако опцијата е на стол да седам а со ризична бременост сум, секако ќе одберам или некаде ако има опција да лежиш или вака да се враќам. Имам време да се распрашам секако
Како е подобро да биде боцкањето за испитување на скриен шеќер? Некои лабаратории боцкаат од прст, некои од вена? Како е поверодостојно?
Девојки дали може стевија во ваква форма да се користи во бременост? https://www.vitalia.com.mk/product/stevia-kesicki-40g/
Некои посебни подготовки претходно има ли? На пример неколку дена претходно, во врска со храната? Матичната ми вика ништо посебно, функционирај нормално, а денот пред испитување до 20:00 најкасно да јадам. А читав некаде три дена пред испитувањето да се јаде повеќе?
Sakas realen rezultat da dobies ili lazen i kako i da e ako imas utrinskiot visok ke ti bide zs hormonski e povise
Ништо посебно, најнрмално јадеш. Ден пред да испиташ треба 12 часа да си гладна. Само вода смееш. И таму ќе си поседиш 3 саати од прилика. Малку ќе ти се јаде хаха ама ќе издржиш. Ќе пројде брзо, ќе си земеш телефонот или нешто книга и брзо ќе помине.
Реален сакам нормално, ама различни работи прочитав, па не сакам да згрешам. Зар има некои што сакаат лажен резултат?
Ke jades kako sekoj den samo posle 22:00 nisto samo voda mozes da pies i jas sum so diabet na pocetok pazev po vise sega ne tolku ama dobro bebeto mi e malce debel ama ne od sekerot zosto mnogu e dosadno so diabet meri sekoj den pa tamu ne znam tuka i aparatot ti go proveruvat dali si meril ili ne da ne si skriel nekoj rezultat
Ќе имаш ако си јадена нешто во меѓувреме. Затоа и се тие 12 саати да може се убаво да се свари и обработи. Да не ги помеша резултатите. Ти не си со дијабет, касно ти е веќе 10 навечер, ќе одиш сигурно сабајле да се тестираш. Така да макс до 8 јади.
Има има ехеее, цели видеа со "финти" како да извадиш добар резултат има. Од "мајки" што не се свесни каков ризик е гестацискиот ако не се открие и контролира. Ама тоа е, секој различно си ја сфаќа бременоста и различна жртва прави.
Ima ama sto ti e lazen rezultat bremeni sme mnogu loso e za deteto so diabet ne daj boze moze i naj losoto da se sluci mene od 24 nedela do sega samo 4 pati mi bese visok a sabajle samo ednas ama pak sekoj den meram i odam na kontrola i sekogas koga pravam eho parametrite gi nosam vo bolnica doktor za diabet da gi vidi zosto ne ziveam vo Mk naj visoko utrinskiot mi bese 5.7
Utrinskiot mi bese visok i vise skrien ne mi napravia taka mi rekoa koga ti utrinskiot visok nemas potreba od skrien da napravis ne sum bil diabeticar sega vo bremenost mi se pojavi ama fala bogu bebeto nema ama golemo bebe nosam napred e 2 nedeli ama sega cekam sekoj den da se porodam vo petok mi e terminot
ajde so lesno samo kazi mi bese na insulin ili samo so rezim na ishrana i redovna kontrola go regulirase?