Никакви симптоми немам ни во временост ни сега. Ниту пак влијаеше на бебушка се беше во ред и со тежина и плодова вода
Девојки, мерев скриен шеќер и на гладно срце ми беше 5.5, а после 2 саати 4.2. Докторката ми рече дека резултатите се во ред, но не е ли 5.5 над границата?
Во Македонија границата е до 6. А во Германија е 5,1. Кај мене е 5,3 и пишува над граница. А другиот по гликозата ти е добар, тој може да е до 8. Сепак внимавај на храната и не јади преработен шеќер. Така јас ќе правам и после 3 месеци пак ќе проверувам.
5.1 e za trudnici ama veruvam ne e strasno. Malku e nevozmozno posle 2h da ti e 4.2..da ne si se dvizela?
Не е баш најјасно кој е прв кој втор... го правев во општа болница во мојот град. За жал да, така прават на сите, нема услови или не се стручни, не знам...
Кај мене беа 73 на гладно 147 после еден час 145 после два часа. Ми рекоа супер е... Колку глуккоза испи, 75гр? Гледам драстично ни се разликуваат мерките после еден и два часа.
I jas nemav simptomi nikakvi. Zasega bebo e spored starosta ni gram poveke, vodicka si ima, samo jas sum vo restrikcija so ishrana
Јас бев за да дадам мокрача и во просторијата имаше две трудници го пиеа раствотот и го испија и едната остана да чека,а другата сама си побара да си оди па да дојде за два часа.
И јас имав скриен шеќер во бременост и отидов на контрола по повеќе месеци од порагај пак тој на гладно зезаше. Па ми кажаа за 6 месеци пак на контрола. Бев и пак зезаше и на гладно и по гликоза.Ми рекоа по 6 месеци пак на контрола и др недела треба да одам. Ама нема да ми прават тест со гликоза веќе некој друг тест.Јас не боцкав инсулин со храната го регулирав. Иди си на дијабетолог не верувам дека ќе ти дадат одма апчиња.Ќе мора неколку пати да те проверат, зависи дали имаш и некој од фамилијата.На мене тој на гладно ми беше 93.И др ми рече ти си малер за 1 се сметаш дека имаш скриен шеќер.Другите беа далеку од границата ама имам заборавено колку беа.
Кај мене кога го правев тестот во бременост тој на гладно беше 93 другите под граница. А сега 97.... а во фамилија татко ми има шеќер ама го доби на 45год... ќе одам на дијабетолог да видам што ќе ми речат.... а да не е границата 92 за трудници само или за сите е толку?