Pa dobra ti e dietava..ako mozes da izdrzis bez gorenavdenite hehe.. jas jas testo si sakam mn,pita domasna, burek eehee.. haha.. ama zdravje moze i bez niv.. kolku ti bese sekerot?
На првото мерење 5.20, на второто 10.5, на третото 6.7. Мене најголем проблем не ми е тестото, пица и кока кола ми фали
Девојки, сега испитувам скриен шеќер во Авицена. Ме боцкаат 1 на гладно, се напив тоа растворот и рекоа само уште еднаш после 2 часа... па нели 3 пати се боцка?? Дали ова ми е веродостојно?
Ама јас веќе си чекам во Авицена, неам кого да прашам.... леле само ако џабе испитувам! Па ваљда знаат у оваа Авицена што треба! Сеа се изнервирав..
Здраво девојки, 24+4 сум - денес испитував скриен шеќер - пред гликоза на гладно 5,1 а по два часа 7,1 - мислење?
Не барај мислење на форум, дијабетесот е многу сериозна работа, особено во бременост. Мене по два часа ми беше 9,6, што не беше добро, иако просекот не ми беше така висок. 7,1 не е многу, а и 5,1 е нормално, но тоа може да ти го каже само ендокринолог. Мислам дека по два часа треба да се врати во нормални граници. Бремените жени ги боцкаат три пати, на гладно, еден час по испиена глукоза и за саат време уште еднаш а тие што не се бремени еднаш на гладно и после два часа. Плус и урина испитуваат. Треба да го направат задолжително испитувањето на скриен шеќер уште од самиот почеток на бременоста. Јас бев со гестациски дијабет во првата бременост и докторов ми рече ако останам бремена по втор пат, веднаш да отидам за терапија.