Да, сега разговарав и со матичниот и со Др Симеонова на гак рекоа добар е шеќерот. Ми намали клексани, по еден да примам.
Lejdi, a ne pushtaat da odish doma pa da se vratish? I 2 pati gledam te bockale. Jas so maliot koga pravev i so drugoto pravev vo synlab odev na edno bockanje na gladno, si odev doma i posle 2h na ushte edno. Sega ke pravam i jas vo biotek zdravje boze samo da bide se vo red poshto vo hrom sum, odma mi e tuka da ne se mknam po drugive. I ako znaesh slucajno kolku se ddmeri ako si pravela kaj niv, mene nikoj ne mi krevashe 2 dena.
Не смело Оли да се напушта, прво на гладно ме боцкааа, после глукоза па ме боцка и после пак ме боцкаа. Се здрвив едвај станав кичмава ме фати. За еден сат ми пуштија резултати.
Докторката цел месец нема да ми биде тука да ми ги види резултатите, додека се оправам да видам кај да ги носам што мислите? не сум во тек со вредностиве колку треба да бидат и дали се во ред
Како е протоколот со три боцкања? Одиш сабајле на гладно па после колку време се другите две боцкања??
Здраво, некоја скоро да го правела тестов во Авицена да ми пише како оди закажувањето со упат? Во првата бременост го правев таму, ама си платив приватно, па реков сега да си искористам Инаку, некоја искуство да сподели дали и во прва и во втора бременост имала гестациски?
Девојки вчера бев на тест за гестациски дијабет и ми открија скриен шеќер 11,6 по 60 минути по 120 минути 11,4 Зборев со доктор ми рече строга диета Има ли уште некоја со ваков случај ? Страшно ли е
На почеток сум со режим на исхрана зошто ми опткрија скриен шекер во бременост.. Ендокринологт ми рече диета благо бел леб да исфрлам скрос. Денес прв пат мерев шекер дома сама на гладно 5. после доручек - 7,8 Страшно ли е многу ? за доручек имав 2 кришки од лебот на мама намачкани со малце путер малце кашкавал и ркаставица.. ИЗвинете што ви досагам но сум на почеток и се ова ми е непознато.. фала ви за одговорите
Здраво девојки, дали некоја од вас го има користено мерачот за шеќер во крв FreeStyle Libre и од каде и која цена го набавувате? Благодарам
Утре ќе ти пишам приватна порака за шеќерот. Не се плаши не е страшно само треба да знаеш што да исфрлиш скроз, и како да ја комбинираш храната и на што да внимаваш. Не е строга диетата без гајле. Иначе и мене ми открија гестациски шеќер и бев кај Diabetic Educator( живеам во Мелбурн иначе) и ме едуцираше што и како да јадам и дека треба четири пати во текот на денот да го мерам шеќерот. Поздрав
Денес правев Огтт, резултатите во слика во прилог: (на гладно 4.3 според референтна <5.6, после саат 9.9 според референтна <10, после 2 саати 7.1 според референтма <8.5) Матичниот ми вели не е страшно, немаш гестациски, ама потребна ќе биде диета и консултација со ендокринолог обавезно. Јас цела бременост сум на диета, ни благо, ни сокови, ни лебови, овошје само јаболка претежно зелени и киви (парче до две на ден макс). .. Не знам што уште би скратила. Ве молам за искуства ваши, што сте примениле.
Имав слична ситуација, и ме прати на ендокринолог. Ендокринолог ми кажа да повторам огтт тест. Значи, ништо не ми кажа. Следната недела ќе го правам повторно тестот, па ќе видиме. Како е бебето кај тебе? Дали е понапредно?