И мене ми се случи истото со кетоните, јадев само месо салати малку овошје и млечни производи и добив ++ кетони, па морав да почнам и со леб и јаглехидрати. Верувам дека ти е тешко, но мора да издржиме, јас сум веќе 38, кога ми го открија гестацискиот ми беше многу тешко, потоа се навикнав да живеам вака.
Здраво девојки Бремена 36та недела Немав испитано скриен шеќер затоа што матичниот сметаше дека нема потреба а бебето уште од почеток си беше понапредно Појдов во приватна кај докторот што сакам да ме пораѓа и бебето е понапредно за 3 недели, плодова вода ок Ме прати за скриен шеќер да испитам, резултатите беа: На гладно: 5,0 ( до 5,1) По 1 час: 9,0 ( до 10 ) По 2 часа: 7,2 ( до 8,5) Вика да внимавам што јадам да бидам на диета Не се пазев и хранев здраво цела бременост од леб до благи работи, газирани сокови, дали можеби му имам некако наштетено на бебушот?
Девојки ретко олку високо ми е шеќерот после саат време 7.5 Ама изедов после оброк (краставица домат 1 парче тонус и зденка) две редици чоколадо Дорина стевиа и малтитол има Очигледно иако нема шеќер ми го покачува Или можеби тонусот Или можеби дека овојпат и двете во ист оброк А вообичаено ми е 6.5 а ми варира од 4.9-7.3 после саат од оброк Граница е 7.8 нели? Не можев да одолеам на чоколадото
Шеќерот ти е во границите Немаш причина за да се секираш Само убаво е да припазиш ама не мислам дека имаш гестациски дијабет
Види зденката колку масти има. Иако изгледа како здрав избор, продуктите со голем процент на масти можат многу да го покачат шеќерот. Ова ми е совет од другарка што има за жал дијабетес тип 1 дијагностициран уште на 9 год. Млеко, сирење, јогурт, зденки…тие продукти со што помала масленост бирај ги.
Zdravo rezultatite od gestaciskiot seker na gladno 4.3,posle 1 cas 8.5 I posle 2 casa 7.4 doktorkata ne mi e na rabota sestrata mi kaza nekoe minimalno pokacuvanje deka ke treba da pazam ke mi kazat dieta
Што ти кажаа, ок се? Не се разбирам мн ама мислам дека ти се ок рез, можеш да си пазиш и ради бебе а и ради себе. Јади си ама умерено. Еве јас денес си правев бурек,со готови кори, шеќерот 6.3 јухууу бев умерена не се прејадов. Ама душа на место