Ama so ubavo se mi objasni Bravo Toa me tesi samo, deka i posle bremenost brgu ke gi simnam kilogramite., deka veke 27 ma nedela 13 kg imam kaceno so bliznaci ♀️ A nekoj ti preporaca li da si kupis aparatce ili sama si odluci da si go zemes i meres? Fala ti mnogu, mi olesna sto sepak ke si pravam i proja i palacinki
Белото брашно замени го со интегрално и се можеш, нормална количина Апаратче јас си земав сама, матичната ми рече што ќе ти е, ама мене ми е мн полесно со него. Ист период ги купивме со @fragaria Ако видев дека е често покачен секако ќе барав помош од доктор да ме води, не е баш лесно, ама дефинитивно апаратчето ми врши работа.
Да и јас на своја рака си купив апаратче и полесно ми е После еден час од оброк мериш Многу е лесно Не мерам сега цело време Само на почетокот да видам која храна како ми делува Мене секој ден ми е сличен со храната Почнува со појадок 2јајца со маслиново масло и салата и 1 парче тонус леб, кога сум јадела 2 се качува шеќерот Или некогаш може чиа пудинг со мешано овошје бобинки без други додатоци Може и 2 праски или диња парче Само да не е многу количина и ако сум каснела повеќе обавезно околу згради кругови едно 15 мин пешачење Тоа исто со апаратчето си сфатив Ако не се раздвижам после оброк знае да се качи шеќерот и до границата 7.8 а ако се раздвижам со потполно истата храна и истата количина и 6.0 да е дури и 5.5 Не мора да купуваш апаратче Може да си внимаваш оброците да ти се во исто време секој ден раздалеченост од 3-4 саати и да ти се со добра комбинација Само овошје, никако да не јадеш, секогаш после некаков протеин И движење после оброк ако гледаш дека имало повеќе јаглехидрати
Гинеколог не може да ти препорача апаратче ,за резултати консултација на едндокринолог и тој кажува што понатаму.Носиш 2 деца,со неделите погоре шекерот може да расне.За стресот е нормално ,ќе најдеш начин,цела бременост до крај ми беше стрес.Со лесно ти си знаеш како ,твоја волја.