Ama so ubavo se mi objasni Bravo Toa me tesi samo, deka i posle bremenost brgu ke gi simnam kilogramite., deka veke 27 ma nedela 13 kg imam kaceno so bliznaci ♀️ A nekoj ti preporaca li da si kupis aparatce ili sama si odluci da si go zemes i meres? Fala ti mnogu, mi olesna sto sepak ke si pravam i proja i palacinki
Белото брашно замени го со интегрално и се можеш, нормална количина Апаратче јас си земав сама, матичната ми рече што ќе ти е, ама мене ми е мн полесно со него. Ист период ги купивме со @fragaria Ако видев дека е често покачен секако ќе барав помош од доктор да ме води, не е баш лесно, ама дефинитивно апаратчето ми врши работа.
Да и јас на своја рака си купив апаратче и полесно ми е После еден час од оброк мериш Многу е лесно Не мерам сега цело време Само на почетокот да видам која храна како ми делува Мене секој ден ми е сличен со храната Почнува со појадок 2јајца со маслиново масло и салата и 1 парче тонус леб, кога сум јадела 2 се качува шеќерот Или некогаш може чиа пудинг со мешано овошје бобинки без други додатоци Може и 2 праски или диња парче Само да не е многу количина и ако сум каснела повеќе обавезно околу згради кругови едно 15 мин пешачење Тоа исто со апаратчето си сфатив Ако не се раздвижам после оброк знае да се качи шеќерот и до границата 7.8 а ако се раздвижам со потполно истата храна и истата количина и 6.0 да е дури и 5.5 Не мора да купуваш апаратче Може да си внимаваш оброците да ти се во исто време секој ден раздалеченост од 3-4 саати и да ти се со добра комбинација Само овошје, никако да не јадеш, секогаш после некаков протеин И движење после оброк ако гледаш дека имало повеќе јаглехидрати
Гинеколог не може да ти препорача апаратче ,за резултати консултација на едндокринолог и тој кажува што понатаму.Носиш 2 деца,со неделите погоре шекерот може да расне.За стресот е нормално ,ќе најдеш начин,цела бременост до крај ми беше стрес.Со лесно ти си знаеш како ,твоја волја.
Jas ne smeam mnogu da se dvizam, poveke miruvam deka nosam bliznaci, imam 37 godini. Fala mnogu za sovetite, sega za sega dobro mi odi, pa ke videme. Imam uste mnogu do kraj
По можност без слатки. И тие т.н. "здрави" содржат глукоза. Или, гледај што поретко да ги јадеш. Најдобро е свежо овошје.
Купечките да, дома ако си направи со одбрани намирници не, еве денес си правев крофни во апарат со еритридол. Шеќерот не ми се качи ама пак ќе кажам важно е да не се претера, пр. да се прејадуваш. И со добра комбинација на намирници, се може да се јаде. ОСВЕН ЕКЛЕРИ И КРЕМ НУТЕЛА Пукнав за тие еклери
Да, амаа ќе треба за нив да окапам у кујна а ќе изедам еден еклер за помалку од 10 дена здравје ќе се породам, па ќе се почастам само да биде се како што треба
По овој ги правев, само наместо шеќер ставив еритридол 1 ½ лажица. И додадов течна ванила малку. И печени во апарат, не пржени. Ги јадев со млеко без лактоза.