Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Гестациски дијабетес/Скриен шеќер

Дискусија во 'Бременост' започната од lolyta777, 5 април 2012.

1. Nita

Nita Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2009
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    40
    И јас вчерс бев на ендокринолог и ми рече подобро инсулин отколку апчиња некоја терапија а ајас пред да забременам пиев метформин 850 ,да одам по друго мислење или да почнам со инсулин.

2. livethelife

livethelife Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2023
    Пораки:
    428
    Допаѓања:
    201
    Kolku plati

3. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.511
    Допаѓања:
    19.408
    34 денари

4. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.803
    Допаѓања:
    2.604
    Истиот случај и јас го имав како тебе, некаде 8ми месец во бременост ми се појави само наутро на гладно да ми е покачен, а претходниот ден гледав последен оброк да ми е накај 17 часот. Пазев и на исхрана, мерев после секој оброк гледав што ми качува, што не. Инаку се боцкав со инсулин скоро еден месец само навечер најпрвин со две единици па пак ми беше висок, па после неколку дена зголемив на три единици и тогаш ми се стабилизираше. Прекинав со инсулин откако се породив, така ми беше кажано од ендокринолог. Мерев шеќер на гладно следниот ден откако се породив, без да се боцнам со инсулин, и истиот ми беше 3.6. Сега ми е супер, не примам апчиња ништо, не ни пазам на исхрана. Се породив царски.

5. 5678m

5678m Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2014
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    366
    Devojki vo koja nedela ispitavte skrien seker

6. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на: