Можеш во кола да лежиш позади додека чекаш.Очигледно не разбираш што е тоа дијабет,прашај ги тие со тип.1доживотен.Најдобронамерно ,со најубав мисла го кажувам ова.Сепак Ти одговарш за своето здравјето,твоја воља како ке правиш.
Можеш во кола да лежиш позади додека чекаш.Очигледно не разбираш што е тоа дијабет,прашај ги тие со тип.1доживотен.Најдобронамерно ,со најубав мисла го кажувам ова.Сепак Ти одговарш за своето здравјето,твоја воља како ке правиш.
Па теоретски го разбирам. Само не разбирам како здравствена институција нема соодветни услови. Покрај дијабет има трудници и на патолошка , па и не мора да се патолошка , може имаат проблеми со кичма итн... седење неколку часа на пластичен стол во ходник со болни луѓе...па не ќе да е до мене
Извини ама не разбираш ТВОЈ ЖИВОТ ТВОЈА ОДЛУКА, знам што е патолшка вистинска,не на хартија.Ама секако разбираш како е да се живее во МАКЕДОНИЈА.
Нема причина за олку жесток одговор, девојката тоа што го кажа така е,на државно нема соодветни услови за овој тест да го извршиш ако си со ризична бременост и треба да се снаоѓаш (а штом си на патолошка и ќе ја разбереш). Не сме тука да си мериме која има поризична бременост, на сите посакувам добар исход и здрави живи бебиња бтв, јас сум од тие со дијабет тип 1 - доживотниот
Здраво, дали знаете во Синлаб Тафталиџе дали имаат кревет да си прилегнеш бидејќи се 3 саати у прашање за испитување скриен шеќер, а јас сум со серклаж?
Синлаб кисела вода ме пуштија дома да си одам мене. Јас правев со 2 боцкања, едно на гладно, едно после 2ч.
Тестот по правило се прави со 3 боцкања, ама со упат од матичен општ бидејќи од гинеколог не може упат, во синлаб е бесплатен (или нешто малце се плаќаше) за 2 боцкања. Ама јас пошто со првото дете имав гестациски а бев со 3 боцкања, очекував пак нешто слично. И затоа си отидов со 2. Али во глобала, ако имаш гестациски, се гледа и од 2 боцкања. Зборни си со гинекологот сепак нека ти каже свое мислење.
Многу е важно да е со 3 боцкања, бидејќи пикот е на 60мин и треба да е помал од 7.8ммол/л а потоа на 120мин да не надминува 6.8ммол/л. Со 2 боцкања тестот не само што е нецелосен туку ја испушташ најважната информација.
Ова бел шеќер,обичен бел шеќер во вода па и грутки нерсстворено...среќа не повратив ама срцебиење имам како на зајак,изгледа од желудникот
Дали некој имал проблем со високи резултати од мерењата по примање инекции за зреење? Пред една недела примив две дози и од тогаш мерењата ми се постојано повисоки, претходно немав проблем, регулирав со храна. Сега и утринскиот ми стигнува до 6.
Каде испитуваше? Јас во Авицена бев и баш ми беше вкусен и досега 3 пати имам таму испитувано никогаш немало грутки, само што е 1100 денари.. малку како да е претерано со цената
Државно бев,бидејќи требаше и димери и хемостаза . Многу скапо ќе ме чинеше на приватно,вака бесплатно поминав.
Какви беа условите на државно да седиш 2ипол саати? Имаше многу гужва и на нога чекаш да помине време или имаше некои столици/фотељи? Јас само за шеќерот приватно бев а димери и хемостаза на клиника брзо одеше
Гужва ,пластични столчиња во чекална ... Па и резултатите ми се нецелосни ,три боцкања имав а на резултат само две. Нервоза ме изеде