Гестациски дијабетес/Скриен шеќер

Дискусија во 'Бременост' започната од lolyta777, 5 април 2012.

1. st-el

st-el Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2010
    Пораки:
    909
    Допаѓања:
    6.110
    Денес испитував гестациски шеќер, резултатите ми се во ред.
    На сите трудници им посакувам лесна бременост, со уредни резултати и уште полесно породување :)
    Инаку, првпат се боцка во вена на гладно, ако тие резултати се во ред, после 45мин,се пие чаша вода со гликоза, се чека 1 час и повторно се боцка вторпат, па пак после 1 час е третото боцкање.
    И откако ќе се испие чашата со гликоза, не се пие и јаде апслутно ништо.

На Feniksgirl и Amellie им се допаѓа ова.
  2. Amellie

Amellie Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2015
    Пораки:
    166
    Допаѓања:
    273
    Фала ти што сподели. Каде испитуваше? Јас закажав во Авицена во 7:30 и се секирам од сега како да не јадам ништо 10-12 саати пред испитувањето хаха :D Дека секое сабајле станувам жива гладна и без овошје, колаченце не излегувам од дома :D

Последна измена: 4 јуни 2026 во 18:20
    На st-el му/ѝ се допаѓа ова.
  3. st-el

st-el Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2010
    Пораки:
    909
    Допаѓања:
    6.110
    Во Здравен дом - Штип, на државно, не се плаќа партиципација, задоволна сум од третманот, а и воопшто не чекав ред... Напротив ме пуштија, оти нели трудница....
    И вчера си јадев вечерта нормално околу 20 ч, а утрото пиев само вода, се додека не ми дадоа да ја испијам чашата со гликоза,потоа не...
    Ако си благар нема да имаш проблем со шеќеровата вода :D
    Првпат ме боцнаа околу 8 ч, наутро.
    Патем и јас гладна се разбудив и се грижев како ќе издржам 3 ч, без храна, а 2 и без храна и вода, оти повремено ми се лоши и ми паѓа притисок, ама ете сѐ помина во најдобар ред....

На Mumoftwo30 и Amellie им се допаѓа ова.
  4. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    9.361
    Допаѓања:
    15.720
    Јас книга си носев и си читав. Очекував дека ќе е цела вечност, ама искрено пребрзо ми помина времето. Иначе многу е битно да го пиеш полека во рок од 5 минути шеќерот, ако го испиеш наеднаш може да ти се згади и да повратиш. Ако повратиш, ќе мора да се прекине испитувањето. Затоа полека малку по малку и ќе го издржиш, ова од некој што не е љубител на благо.:D

На Amellie му/ѝ се допаѓа ова.