И јас мислам исто како тебе, ама запна матичен. Од старт ми беше од 4.2 до 4.8 . Јас имам низок шеќер во принцип, матичен доктор ми има речено да си носам гликозни таблети ако осетам нели дека ми паѓа. На почетокот имав таков проблем, ако не јадев на време многу ми беше лошо. Едниот плод го водат како недела поголем, другиот си е таман. Тоа е можда така зошто јас сум останата 8ми ден бремена. Ова мои претпоставки. Плус дома мерам, 1ипол час после ручек шеќер ми е 7. Ќе пробам со менување режим на исхрана. Отидов на боцкање јадена во 10 вечерта + сок газиран.
Девојки само што испитував скриен шекер и чудно ми е ме боцна сaмо еднаш на гладно и шекерот ми беше добар се напив од растворот и ми рече за два часа пак ке ме боцнат, зар така е зш јас знаев дека треба да бидат неколку боцкања, како поминавте вие?
Ова исто е за мене еве баш читам во потари објави пишувале дека по три пати се боцкани, незнам што е правилно
Скриен шеќер треба да те боцне три пати : 1ч. на гладно, веднаш кога ќе влезеш, па пиеш раствор 2ч. Ти мерат уште еднаш 3ч. Ти мерат трет пат Се добива график со три точки, второто мерење е најважно бидејќи тогаш се гледа како се лачи инсулинот...
Јас минатата недела испитував и исто како што пишала @Ygritte три пати ме боцкаа на секој саат. Немав график на резултатите, само извештај за секој саат..
Ништо ке си чекам тогаш влегов го прашав овде така го работеле на гладно еднаш и по два часа уште еднаш и толку
Графикот зависи дали ќе ти го даде лабораторијата или не, тоа е различно од лабораторија до лабораторија.... Ама најважен е вториот час... @***Bony*** Ете таа лабораторија има таков начин на работа...
И мене само два пати ме боцкаа. Некаде низ темава прочитав демек два пати било со упат три пати на приватно Не знам колку е логично и точно тоа ама ете Битно да се добијат резултати два саати по пиењето.
Мене три пати ме боцнаа.После првото боцкање ја испив течноста и после тоа ме боцнаа уште два пати,секое на растојание од еден час. Инаку бев со упат на државно.
Треба за сите да е ист, прво ти мерат па истата вредност по земената доза треба да се накачи дупло од првата вредност и на крај на третото мерење да биде намалена некаде измеѓу