Имам едно прашање,со првата бременост ми испитуваа од вена со 3 боцкања ама мислам дека ми дадоа два пати шербет. Сега од прст 3 пати со еднаш да пијам шербет. Некој нов начин е или како?
Јас кога прашав за од прст ми кажаа нема шанси, а ја се онесвесувам од игла во вена. Не направив, просек однесов за 3 месеци.
и јас очекував од вена мада одсекогаш ми било нејасно зошто шеќер испитуваат од вена кога е еден параметар и може од прст
Devojcinja imam edna dilema pijam glukofaz 750 radi skrien seker imav 9.1 mesec ipol veke e sega sakam da napravam kontrola na sekerot so apcinjava da prekinam pred ispituvanjevo ili ne ??
Дали е скриен шеќер ако само мерењето на гладно е маалку покачено? 91 граница, а било 93. А мерењата после пиењето на декстрозата и по еден час, а и по два часа се уредни. Јас мислам не.
Сама си се цитирам - може ќе помогне некогаш на некој. Направивме уште едно испитување на шеќер на гладно - резултатот е во ред - што значи и резултатот од oGTT е уреден. Ми олесна.
Женски, вечерате ли пред испитувањето? Планирам утре да одам ама ептен касно си легнувам и еве сега си јадев чоколадо, кока кола... Ќе смета ли на резултатот?
Мене ме интересира каде го правевте ова испитување? Имам слушнато за Син лаб,дали работат во сабота и дали мора да се прави наутро?
Можеш во син лаб, биотек, Авицена, Фармахем дијагностика и Др. Тестот не е ништо посебно и верувам дека се прави во сите лаборатории. Се препорачува од сабајле бидејќи се прави на гладно, а и нивото на шеќерот е најоптимално наутро кога ке станеш од спиење додека телото било во мирување без физичка активност.
Каков упат ви даваат за да испитате скриен шекер? Мене матичната денес ми даде ливче некое од Авицена пополнето со мои податоци и ми рече кој ден сакам да одам. Ке завршам ли работа со тоа ливче?
Колку што знам, во Авицена кога сакаш може да одиш ако правиш проверка на приватно. Ако си со упат, се закажува претходно.