Јас прашав во Велес и кога кажаа капиларна само јас се побунив и ми се налутија...си отидов биотек 400ден е. Ама знам дека и порано на ендокрино ми рекоа мора од вена и трипати земаат, важно им е секое читање. А во велес само на гладно и по 2ч...а помеѓу шеташ. А не смее ништо да правиш ниту вода да пиеш...барем така беше биотек и ендокрино во ск
Сакам да испитам скриен шекер во Синлаб . Дали со упат од матичен лекар е бесплатно , се зема крв од вена и колку боцкања прават две или три ?
И кај мене по 2 саати беше повисок, мерев 5 дена со апаратче за шеќер и бев на диета. Со диетата ми беше низок шеќерот, па поминав без терапија. Сега си продолжив со диета и во ред ми е.
Не, гинекологот ме прати на ендокринолог. Имам историја со шеќер и инсулинска резистенција кај истиот ендокринолог, може затоа ме прати таму. Мислам дека и интернист би завршил работа.
Покачен ти е шеќерот, мораш на консултација со гинеколог, па ендокринолог. Заборавив и на другите да ви пишам, ендокринологот ми ги бараше последните мерки од бебето.
Na gladno nemas seker ,po optovaruvanje 1 h i na 2 h imas seker pokaceni ti se vrednstite nad normala,taka protumaciv desno pisuva kolku treba da ti bide a levo tvoite vresnoati
Mene so pomali vrednosti me pratija na endokrinolog i sum na rezim na ishrana. Mislam i tebe taka ke te pratat. Inaku 29+ sum