2lepcinja tonus so ajvar i sirenje, ili 2lepcinja tonus so jajca sirenje, i ne mi kacilo povekje od 7vo prviot cas, a vtoriot vekje e nisko okolu 4
А апаратче како купувате? Кој треба да ми препише? Денес бев да проверувам скриен и ми го откажаа зашо на гладно ми бил 7ца. А пред 3 дена правев крвна слика на гладно ми беше 5.8. Во осма недела правев три месечен тој беше 5.7. Во осма правев и скриен и инсулемија. Тогаш на гладно ми беше 5 после два саати 5.6. Инсулинот супер. Не знам што се случи... Сеа сакам да бидам малце на диета па пак да одам за скриен. Ама во меѓувреме да мерам да видам што ми го покачува. Вчера не јадев благо ама јадев сирење... Овошјето не ми го покачува, имам пиено смуди 12 саати пред да ми земат крв и тогаш на гладно ми беше 4.6. И сега сум тоталка во збунка....
Никој не треба да ти го препише, си го купуваш од аптека како апарат за притисок. Јас го имам Accu Chek 2100 ден е, добар е. Има упатство чекор по чекор како се користи. Купи си и алкохол за дезинфекција пред боцкање.
Ovosjeto go kacuva sigurno, aparatce si kupiv od 600den i sosema mi ok. Jas nemam skrien ama cisto da reguliram...oti na 1h mi bese na gorna granica... dodeka tromesecniot, na gladono i na 2h mi e dobar.
Јас денес прв ден пазам на исхрана, сабајлето јадев интегрален геврек, ручев варено свинско со варен карфиол и домата, за вечера ке јадам салата, вода пијам по 2 литри и повеќе на ден и по две чаши какао. Апаратче немам купено ќе видам што ќе ми рече матичниот
Имам упат за да направам прв пат проверка на скриен шеќер, но заради вирусов ми е шубе да одам во лабораторија и да седам 3 часа таму... Дали оваа анализа се прави само до 28ма недела или може и подоцна?
Мене денес во синлаб ми рекоа да си одам дома во меѓувреме да не седам таму. Влегов со маска. На крај не го ни правев ама тоа е друга приказна...
Заради вирусот те пратија дома? И јас кога бев имаше многу болни дечиња и седев скроз на страна и раце миев на пола саат мислам Ама ова сега стравот од корона е друга приказна. Може и покасно да се прави ама поентата е ако имаш да се реагира на време. Ти за секој случај овие недели припази си на исхраната ако не испитуваш одма @Филотеа
Зошто да не.Компирот го качува шеќерот ама леќа, гравче тие манџи не го качуваат многу шеќерот , а се здрави и полни со железо.Гледај да бидат без запршка оти белото брашно го дига шеќерот.