Со упат од матичен за во синлаб се 2 боцкања но јас сакав со 3 си доплатив 100 ден. На гладно те боцка пиеш шеќер за саат време се враќаш те боцкаат, после уште еден саат чекаш и 3 то боцлање ,ради ситуацијава со корона не дозволуваат таму да седиш . Боцкањата се венски. Никаква претходна подготовка не треба освен 12 саати пред боцкањето да немаш ништо јадено.
2bockajne se prvoto je od koga ke odis poslem nekoe vreme ke ti speremat serbbet ke go ispies mene mi rekoja za 5min 2casi mi dadoja da se napijam poslem toa ke ti recat nisto da ne jadis nitu pies nisto poslem 2casa pak bockajne mene od venata mi zemaja krv pozd
Прочитав погоре за кетони во урина и диета со броење калории. Нема потреба од броење калории доколку исхраната е правилна. Како што објаснила Оли избегнувајте намирници што го качуваат шеќерот нагло, да не ги повторувам. Значи салати пример може да се јадат неограничено, нема потреба од броење. Кетоните во урина се појавуваат бидејќи со ваква исхрана телото се доведува до состојба на кетоза и не е ништо страшно. Нема потреба од страв реално, само вака може да си помогнете за шеќерот.
Ако нешто броите, треба да броите јаглехидрати. Нема врска што едно лажиче шеќер има 50 калории кога за скриен шеќер ни едно лажиче не треба да се консумира.
Девојки ги земав резултатите, утре сум на лекар, ама ако некој повеќе разбира пишете. Првото боцкање од прст ми беше 4,4 после течноста прво боцкање е 5,38 и последното 7,09. Не знам дали се ок?
Едно прашање. Зошто има две мерења, не е ли доволно само да се провери вредноста после саат време од течноста и да се спореди со референтните мерки?
Денес испитував скриен шеќер,д-димери и хемостаза во синлаб но резултатите сеуште не ми се стигнати.Завршив во 11ч.За колку време ви стигнале резултатите на вас?