Ako je napredeno bebeto dali Je nesto opasno?? Dali mosis da mi kasis so jadese?? So go pokacuva shekerot ke te molam da mi pisis
Женски колку е нормално да биде шеќерот ? Дали е ок сабајле кога ќе станам мерам ми е 4 а еден час по јадење 7.4?
Домашно месено лебче од 100% интегрално брашно и одозгора наросено со семки од сончоглед и тиква. Од ова една кришка намачкана со путерче Президент
Ај пробај го ова со тонус леб, може и интегралното брашно ти го качува. Не е страшно ама сакам да кажам една кришка доста го качил.
Утре за доручек со тонус лепче ќе пробам обавезно А за ужина во ред е еден портокал или пак јаболко да се јаде нели ?
Индивидуално е. Мене шеќерот после 2 саати ми беше 9.5 и дозволено ми е едно јаболко или пола портокал неделно. Земи подобро рака бадеми за ужина. Еден месец како се придржувам строго до диетата, завчера јадев наполитанки и чаша кока кола зеро за да видам колку ќе ми качи и шеќерот беше 6.4 што значи супер влијаела диетата.
Јас обично за доручек јадам јогурт околу 350 мл и во него ставам две супени лажици микс од четири семиња на Виталија и една супена лажица семе од коприва. За ручек јадам месо со салата ( дали зелка, краставица, патчиџан) а за вечера ако не ми се вечера а во принцип не ми се јаде или пијам една шоља какао или 250 мл јогурт. Ова е моето мени може и некој друг да пише за да имаме идеи повеќе за јадење
Внимавајте со млечните производи, 300гр кисело млеко ми го качуваше шеќерот на 7. Освен месо, риба и јајца можете и печурки, секакви манџи освен компир, супа од карфиол, поховани тиквици, полнети модри патлиџани, супа од свежа зелка. Тоа ми текнува во моментот.
Шеќерот претпоставувам го мерите за доручек , ручек и вечера. Дали измеѓу оброци јадете по нешто и дали пиете измеѓу турско, нес?
Додека го мерев редовно пред и после главните оброци, не јадев ништо измеѓу за да можам да изгладнам. Сега мерам кога ќе ми текне и си имам ужина и пијам понекогаш кафе меѓу оброци.
Дали сте земале за скриен шеќер таблети? После 1 сат ми е 8.67 ,гинекологот ми рече прво да мерам некој ден со апаратче,па можно е таблети
Мене 10 ми беше скриениот, ендокринологот ми рече за таа вредност не се дава терапија, постоело опасност да се дојде до хипогликемија.
Dali mosi da mi kasis do je dozvoleno da se jadi da mi pisis od ovosje od zelecuk od mlecni pruzvodi od se ke mosis da mi kasis? Ke te molam