Шансите да се случи нешто се можеби мали во реалност (еве, од вашите примери) ама не се исклучени. Сепак на идните трудници, би препорачала да се направи испитувањето, без многу паники но и без многу наивен пристап дека ретки се последиците...
Не знам еве, јас тоа време додека чекав за повторно боцкање седев во лабораторијата, имаше и други трудници, си пиевме вода по малку, никој ништо не ни кажа дека не смееме вода. Кога лаборантката ми го даде растворот ми рече дека после можам малку вода да пијам, не премногу.
Нема проблем. Јас се јавив ден претходно демек да закажам, ми рекоа нема потреба. Ми олесни да ти кажам право, оти упатот цел месец го имав, не ми текна порано да се јавам
Jas go pravev ispituvanjeto vo avicena vo taftalidze I imav zakazano tri nedeli porano. Individualbo e, mozebi bekoja otkazala pa zatoa ti rekle dojdi utre. Ajde da ne pravam prazni muabeti. Mene dva pati me bocnaa, I Mi rekoa da ne se dvizam. Sestrata kaza deka voda moze da se pie po malku no ako mozeme da izdrzime da ne pieme. Jas izdrzav bez voda tri casa. Samo nemozev da se vozdrzam I povrativ. Dosadno e ama toa e toa kad se mora nije tesko. Rezultatite mi se ok.
Во понеделник треба и јас да испитувам скриен шеќер, докторката кажа дека во недела после 17:30 никако благо да јадам. Кажете дали само благо не се јаде или воопшто ништо да не јадам .?
мене ни за благо не ми беше речено, нормално сабајлето на гладно бев, некои лабаратории проверуваат и во урина, така да и не уринирај дома
Oдев 12 чaсa глaднa жеднa сaмo. А нa ендoкринoлoгијa имaaт пoинaквa пoстaпкa, предхoдните три денa дa се јaде пo 100гр чoкoлaдo зa дa се испрoвoцирa шеќерoт. Амa мене не ми гo пoбaрa тoa ендoкринoлoгoт сепaк..
jas nemav jadeno od 7 vecher a ispituvanjeto mi beshe u 8:30 sabajle. mi dadia caska voda da pijam ne bil tolku senzibilen reagensot.