Пиши само колку јаглехидрати има. За ужина може 20гр јаглехидрати, така да ако е до 20гр не би требало да прави проблем
Бев во маркет има доста избор на сладолед со 0% шеќер на Мастер на кри кри со ванила, со шумско овошје, со вишни,имаше и со стевија и бадеми
Испитав скриен шеќер... На гладно 4.9 Прв час после оптеретување 7.2 Втор час после оптеретување 7.9 Во референтните вредности ... Втор час од оптеретувањето Од 7.8 до 11 нарушена толеранција на глукоза ... А повеќе од 11 е гестациски дијабетис Кај мене излегува нарушена толеранција ,некое искуство ? Утре сум на интрнист - за дијабетис да ги види и тој резултатите, дали е проблем мојот резултат
Што ти кажаа? Ок е? Ќе те стават на диета ваљда, јас имав многу поголеми бројки и еве 6та недела терам на диета. Не ми дадоа лекови.
Опасно е ако не се открие, затоа ги правиме овие тестирања. Јас сум на диета, се боцкам 4 пати во денот за проверка. Ќе ти дадат инструкции што треба да правиш, немај гајле. Скролни поназад на темава имаме зборувано многу.
Освен кефиров, по пристапна варијанта е Јока јогуртот и киселото млеко. Многу добри се и двете, малце јаглехидрати имаат споредбено со другиве и супер бројчиња добивам.
Денес ќе го купам ќе видам колку ќе ми биде шеќерот јас си обезбедив сладолед, тој од шумско овошје е преубав само еден беше на бензинската. Зедов и со стевија
Dobro utro,da si prasam bidejki ne sum sigurna.Dali moze nesonica da vlijae na sekerot? Eve nekolku dena nemozam da spijam i posle dorucek 1 cas mi pokazuva 8,a prethodno so ist dorucek 6 pocna nervoza da me fakja kolku mi variraat ovaa nedela brojkive...