Мир женски, да не се караме. И двете сте во второто тромесечие. Месеците не се точно 4 недели освен нели фебруари, другите се по 30-31 ден па кога ќе соберете и тие 42 недели прават 9 месеци.
Ma kakov nemir,tamu taka racunale gledas. Kako ke go znaevme ova. Zatoa i jas rekov deka 13 nedeli se 3 meseci,plus den dva.
Тука буквално сите сајтови и сите калкулатори така рачунаат Ама за нас тоа секако малку важно. Неделите се битни за да се следи до каде е стасан развитокот на бебчето
Можеби ќе поставам глупо прашање ама сега сум 13+2, дали ова значи дека сум во 14 недела.Значи полни 13 и почнува 14.Сега ли почнува вториот триместар или веќе една недела сум влезена.Заборавив да го прашам докторот.
Не е глупаво прашањето, сите исти дилеми си имаме во врска со тоа прашање.Еве јас дури сега сфатив Јас си рачунам дека од сабота ја почнав 34недела(34+2), и на докторов му викам,, Од сабота влегувам во 34, а тој вели нееее, полна 34 си, сега ја ,,раситнуваш,, 35.Се израдував, уште поубаво а за да не бунам, си рачунам секој 24 влегувам во нареден месец, бидејќи 24ти ми е последен термин.
И јас ќе ти одговорам како espana дека прашањето ти е на место и воопшто не е глупо, јас ја прашав и докторката и таа ми кажа дека кога сум 13+1 веќе сум 14 г.н и така да се кажувам и така си ги закажувам сите прегледи и скрининзи и да сега со полна 13 г.н или почеток на 14 г.н ти почнува вториот триместар а ти завршува првиот Со лесно и со среќа да си уживаш во бременост
Ве сфаќам за загриженоста на неселите, влегување во второ, па и трето тромесечие, така и јас само броев, побрзо да ми минуваат деновите и неделите, да стигнам до деветти па да се опуштам а сега еве ме уште недела до деветти, па вознемирена сум максимално.нека не чува Господ и се нека биде во ред, да си држиме живи, здрави дечиња сите...
Здраво на сите, јас не сум нова на форумот, меѓутоа до сега не го користев профилот. Не знам да пресметам која недела од бременоста сум, последен пат бев пред 20-тина дена на преглед и бев 19 недели и неколку дена. Според некои пресметки на интернет ми покажува 24 недели и 6 дена...
Pa se racuna od posleden den od menstuacija, koga ti bese poslednata menstuacija? mozes i da si simnes aplikacija na mobilen za sledenje na bremenost, isto tamu ti bara posleden datum i ti racuna nedeli
Последната м. ми беше на 25.09. Ако сум 24-та недела, како што ми пресметува на интернет, кој месец би била...
Еј Дани, абе според табелава јас и ти сме 7 месец?. Јас све во недели рачунам, кој ме праша му викам околу шести значи бисер сум невиден. Знам јас и ти сме неколку дена разлика.
Јас по друга табела се водам тука. Според германската има 10 месеци и седми месец е почнат од 25 недела. Ама ова англискиве така кажуваат еве... И мене неделите ми се посигурни, ама само трудниците или тазе мајките само така рачунаат . Другиве како да се оптоварени ако кажеш недела а не месец.
ЕЕЕ фала богу да се најдам кој месец сум. Со неделите сум си начисто, ама баш така ко ќе те праша некој не тазе мајка или не бремена....и самата се збунуваш....море број, сметај, пусти...не знам кој месец сум....се некако од таа двојната математика ми излегува....хахаха
И јас веќе влегов во второто тромесечие, според калкулаторот на страната на твоебебе сум 13+5, а и спорем мојата калкулација исто