Во табелата пишува 4ти месец 14 недела тоа е 13 + 1 нели 13 полни плус еден ден е веќе 14 или јас грешка бројам.
Кај мене на апликација од 13 + 1 пишува 4ти месец и второ тромесечие. Ама комплицирано ова броење секаде различно пишува сите различно броиме. Јас цело време мислам дека 13+ си тече веке 14 недела.
Да има многу различни апликации и мозокот ни го прават ренде Пример јас сметам од 14Полни недели си 4месец.. Иако 13+2 тоа е 13недела и 2дена во 14 но не е полна 14.. Шознам како е... Некој вака некој така, важно да изгураме до крај како што треба
34 недели и 6дена во 35та недела. Од утре полни 35недели а (35+1) 35недели и еден ден во 36 50бројки пишав си велам јасно е хахахахаха
Мила ајде ќе издржиме за ден два влеваме во 9ти и со господ златен полесно е. Др.Петановски вели после 36 нема место за паника органчињата на бебчето се веќе целосно развиени. Ако истраам уште некоја ден планира докторот 37+ и да се породуваме царски.
Здраво мешиња. Последна менструација ми беше на 10-ти Август. Како да бројам за да знам која недела, месец сум. Фала многу. Поздрав
Ако 10 август ти беше прв ден од менструацијата него го броиш за прв. Ама само ако ти е точна менструацијата ако не доктор најубаво ќе ти каже. Би требало да си 14 та недела сега. Имаш на страната од твое бебе калкулатор за пресметување на неделите, пресметај си. Едит: еве го http://tvoebebe.com/BREMENOST/kalkulator-za-termin-na-poroduvanje
Ние на пола стигнавме (по правило на доктори),а по тоа што ни една бременост не ми траеше 40 недели туку едвај до 37 недела па така си рачунам и со оваа бременост дека до пораѓај здравје има околу 17 недели
Како да ми се брза нешто на мене ама сум утнала за цел месец нема гајле , значи накај 6 месец сум била
Zdravo. Nova sum tuka . I prvorotka pa malce me bunat ovie nedeli. I koj mesec e 22+3 ako moze nekoj poubavo da mi objasni. Blagodaram