Zdravo devojki, sakav da prasam nekoj poiskusen vo odnos na gest.nedeli..prv den od posleden ciklus mi bese 7mi dekemvri..ama imav kasna ovulacija i inseminacina pravrvme na 27mi dekemvri..vo sredava na 10ti januari doznav deka sum bremena..kako da gi racunam nedelite? Ima vrska inseminacijata ili?
На прв термин кај гинеколог ќе ти каже димензиите на кој ден одговараат. Тие димензии се најточни, покасно им влијае генетика и други фактори, па така ќе си водиш бременоста а и ќе добиеш термин за пораѓај. Да, има голема врска кога била инсеминацијата поради касната овулација, поради тоа е потребн корекција која ќе ја направи докторот на првиот термин. Обично се зема просек овулација две недели после последна менструација и е прецизно рачунањето. Во случаеви на касна/рана не важи ова правило.
Edno prasanje mamicki utre vlagam u 27nedela dali etoa 7 mesec nekako ova so nedelite I mesecite ne mi e jasno... ako sI 27+2 toa znaci dekaa si 28 ? Ako nekoja mama, znae neka kaze
Да влегуваш во 7ми, јас по ова се водам: А за второто секогаш се бунам, ама не се ни замарам, ваљда исто како годините имам 31, ја трошам 32рата и на роденден ќе имам полни 32, па ќе почнам да трошам од 33тата.
Во седми месец влегуваш со 28 полни, ако си 27+2 значи дека си во 28 недела, кога ќе ја заокружиш, т.е кога ќе си 28+1 си влезена во седми.
22 недела од денес... Прекрасно и возбудено се чувствувам. Не ми се верува дека уште многу малку ќе си гушкам уште едно мало човече покрај ќерка ми. Срце полно радост
21+1 Последна недела од 5ти месец, не ми се верува како летна времето,ко вчера да пишував дека сум 5та недела. За помалку од пола што поминав,ќе си ја држам принцезата во раце веќе Солзи ми доаѓаат од самата помисла...
Здраво девојки.. трансферот ми беше на 16ти март... последна менструација ми беше на 24 фебруари добив.. ми заврши на 1 март е сега ме интересира како да израчунам колку недели сум од тестот па навака има поминато 18 дена 2недели+3дена или од последна менструација се рачуна ај нека каже некој ве молам..
Како вчера да беше коа дознав дека сум трудна,како минаа месеците и деновите за 2 дена влагам во 36та недела . Почна возбудувања и страв како се ќе се одвива.
30+3 во осми уште некој ден.Како вчера да беше јануар месец кога дознав дека сум бремена времето си мине веќе сме спремни за бебчето уште нешто да докупемесакам се да ми биде спремно
Денес според последна менструација сум 13+1, што значи 14 недела??? Второ тромесечие, 4 месец??? Или треба полни 14 недели т.е. после 6 дена 4 месец??! Леле многу ме бунат. Мала помош