Како се одредува која недела си? Јас на 23 април кога бев на контрола бев 8 недела, а вчера ми кажаа 13 недела. По мора пресметување испаѓа 12 па не знам како оди тоа.
Последен циклус на 14 февруари имав. Што значи сега 13 недела, а наредната 14 и веќе влегувам во второ тромесечие?
Да, да, така е. Со лесно. Претпоставувам природно си останала бремена, зашто со ивф, понекогаш се рачуна и од пункција, зависи.
Ти благодарам. Јас па кога сум зе забрзала побрзо да го родам.. хахаха Само не ми е јасно зошто трети се води 5 недели?
Ваљда затоа шо месеците имаат малце повеќе од 4 недели. Па ако секој го ведеме по 4 бременоста би траела 10 месеци, вака таман си излегува секое тромесечие да има по 1 месец со недела плус.
Последна менструација имав на 09.08.2019, денес направив тест позитивен е, сега рачунам за тоа која недела од бременоста ми е, но некако не знам баш да се снајдам, според апликацијата на телефонот ми пишува 5 нед. 5ден, некоја да ми помогне околу ова?
Фала ти... Точно е ова? Бидејќи овде ми покажува 5нед.и 2 дена, а имам апликација на телефонот "Мој календар" таму ми покажува друго, па малку збунета сум
и јас кога бев бремена се бунев на почеток за неделите,по табелата погоре е најточно така ме водеше и гинекологот ама исто сватив дека последниот месец од тромесечието трае 5 недели не 4
Konecno ja najdov celosno tabelata..Mi izlegvese na google ama do pola..Jas sum 21 +6 znaci veke gi imam 5 meseci polni bez 1 den taka?Pa vlegvam vo 6? E sega me interesira nikako ne mozam da svatam..Termin za poragaj od 1 januar do 1 fevruar mi rekoja a ne mie jasno?? 40 nedela ke sum 20 januar?Ili ne znam jas tocno da izracunam? I me interesira..Prvoto morav so carski ..Zosto moram i vtorovo?? Sto e opasno?Pominaa 3 ipol godini ??Pak ako e mozno sakam da odam na prirodno a ne mi dozvoluvaat??Fala vi odnapred i pisuvam od mobilen zatoa pisuvam latinica
На 1ви јануар да не почнуваш 36та недела, а со тоа влегуваш во 9ти? 1ви фебруар ваљда ќе си 40та недела и тоа е крајниот термин за породување.