Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Гестациски недели

Дискусија во 'Бременост' започната од Unique.chick, 23 април 2012.

1. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    меу ајде со лесно, уште малку имаш :)
    ама јас постојано сум во збрка со овие недели :?:
    на ехото една недела , според последната менструација друга недела...
    денес докторката според ехото ми вели 23, а според моето сметање од последниот преглед до сега мислев дека сум 22...
    одсега само во месеци ке си рачунам :lol:

2. NoellePage

NoellePage Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.767
    39 ја завршуваме и ја фаќаме 40ката. Бебе турка како да сака да скокне да излезе, ама се ми се чини дека му е заубавено внатре и ќе си поседиме уште малку. А што мама е крајно нетрпелива да се гушка со бебе тоа е друга работа :inlove:

3. ceki89

ceki89 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2012
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    71
    Zdravo decki nova clenka sum;)kako ste? jas sum 26 g.n. bremena a na 24 bev na skrining i bebeto e tesko 587gr. slabicko li mi e ili normalno e ?

4. simonice

simonice Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2012
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    99
    лелееееее.....31 недела.......
    едвај чекав да дојдам до трето тромесечие,а сега малку ми фуфкаааааа

5. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    Труднички муабети

цело време мм нешто чепка и се ми ја губи табелата за недели.... во која недела влегувам во 5ти?

6. ljubicicaa

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    Труднички муабети

хехе јас ова си го зачував, затоа шо попара сум со неделите :lol:
    1 месец: 1-5 недели
    2 месец: 6-9 недели
    3 месец: 10-13 недели
    4 месец: 14-17 недели
    5 месец: 18-21 недели
    6 месец: 22-26 недели
    7 месец: 27-31 недели
    8 месец: 32-36 недели
    9 месец: 37-40 недели

http://tvoebebe.com/BREMENOST/bremenost.php

На pepita82 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    Труднички муабети

се ти ми ја даваш :lol: фала ти најмногу :*

8. ljubicicaa

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    Труднички муабети

хехе епа гледаш дека и јас се бунам со неделите, според ехото сум една недела, според менструацијата друга, и мора да ми е при рака табелата ;)

9. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    Труднички муабети

и мене ништо не ми е јасно... де вака де така каша попара :lol: сакав да ве прашам... значи според некоја табела :) сум 17недела.. матичниов демек тоа што сум осеќала ко пеперутки не била она него ми се чинело ама јас си осекам не сум до толку... ама ми се случи прошлава недела да не ја осеќам толку често а и 2 дена ич..дали дека се напив 1 чашка бело вино и еднаш кока кола или дека ја однесов у дискотека..не знам што е... нормално е тоа да не е секогаш активна? и кога ќе почне нормално да се осеќа а и да може и татко и да ја осети?

10. saseiefi

saseiefi Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    79
    Труднички муабети

Ne se sekiraj normalno si e eve jas pocnav aktivno od 22 da ja osekam no sepak ima denovi koga ne ja osekam po cel den ama zatoa vecerta od 11 do 4tri sabajle me budi zurka pravi :lol: :rofl:

На Forko му/ѝ се допаѓа ова.
  11. cecilia

cecilia Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    1.195
    Кога ви го дефинираат датумот за пораѓај која недела ви го рачунаат 40та или 41?

12. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.568
    Допаѓања:
    201.774
    Терминот или датумот за породување е последниот ден од 40 гестациска недела. Cecilia, тебе веќе ти помина терминот, според тикеров?
    Едит: А ти пишува 5 days to go. Веќе си влезена во 40 недела, ти поминал терминот, пред 4 дена ти бил. Или нешто тикеров не ти е во ред :^)

13. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    2.842
    Допаѓања:
    40.119
    Исто и мене ми падна чудно со тикеров ... уште 5 дена а веке си влезена во 40 недела :?:

14. cecilia

cecilia Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    1.195
    Затоа и јас се испобунив сабајлево :D
    Којзнае што сум направила :lol:

15. Micika80

Micika80 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    296
    Не ми се верува дека ја завршувам 35 недела и влегувам во 9 месец :o Колку брзо помина, а мислев дека ќе ми се види како 2 години како кај слоновите :D
    Мајка ми и сестра ми се имаат породено во првите денови од 9 месец, ако се погодам како нив би можело уште викендов да се породам :^)
    Се надевам ќе си поседи бебе барем до Нова Година, јас сум спремна, ама не до толку :)

На silk и joelle им се допаѓа ова.
  16. ljubicicaa

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    ехехех е навистина брзо си помина времето и јас сум веке 9 месец, 36 + 2 дена, ама јас се надевам дека оваа мојава бебушка ке си седи во мешко до кај 15 јануари :D незнам зошто ама се си мислам дека тогаш ке се породам ;)
    п.с а јас пак ич не сум спремна, уште аливцата за бебушко не ми се испрани :(

17. Micika80

Micika80 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    296
    И мене ми остана само да исперам и испеглам облеки и постелнина за бебето, друго се е купено, наместено, спремно за бебе.
    Денеска последен ден на работа, па планирам од понеделник здравје да почнам лежерно со перење и пеглање и по можност следната недела да отидам на фризер, депилација и педикир, оти којзнае кога ќе одам следен пат :D

18. silk

silk Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    778
    И јас сум 34 + 2, и немам уште испрано и испеглано, ама па другото ми е спремно. Веќе си земав одмор на работа,после породилно и ја чекаме женскава да излезе. Иако има уште малце време, некако целата во паника сум... :sweat:

19. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    терминот го рачунаат до последна ден на недела ако случајно не се породиш до тогаш ти остават луфта уште 2 недели односно 14 дена ако е во ред постелката и плодовата вода јас си истерав 16 дена над термин и на крај пак со провокација мрзливо бебе :D

20. Melaniiii

Melaniiii Истакнат член

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    20
    Јас бев на преглед на 30 ти декември, докторот ми кажа дека е се воред и дека сум 10 та недела и 4 дена бремена. Мечѓутоа кога го прашав кој месец ми рече два и пол, а според ова треба да сум трет месец. Стварно ме буни ова со неделиве.