Мила 22+1(6месец),27+1(7месец),31+1(8месец),36+1(9месец).Ако си оваа недела 22,40 недела ќе си од 27.01-02.02.2020година(се надевам добро израчунав).За пороѓај мислам дека можеш природно,но докторот ќе ти каже најдобро за твојата состојба.Секое добро
Zdravo , jas sum malku zbuneta... Koga bev 11ta nedela bev na kontrola koga go izmerija bebceto mi kazaa deka sum vo 13ta spored dimenziite... podocna vo 15+2 odam pak I mi go merat bebeto so dimenzii za 16+1 Ako imal nekoj vakvo iskustvo slobodno neka spodeli...fala
Датумот за пораѓај се рачуна според последна менструација, па така се сметаат и неделите. На ехо кога те гледа, ти пресметува недели согласно големината на бебето. Затоа има разлика во неделата која сметаш дека си, со таа која ти ја кажуваат на доктор. Не е ништо страшно да е една, две недели плус, тоа може да значи дека бебето е зачнато порано или едноставно е поголемо.
Мила и моето бебче беше слично.Ти 11+ситниш,значи во 12,а бебуш понапредно и било како за 13,ок е тоа.А сега ситниш 15+и си 16,ок е и тоа.И јас кога бев пр.15+2,докторот ме водеше 16,а бебуш одговараше за 16+.Важно да расте,и подобро е да е понапредно.Секое добро
Здраво девојки Бев на преглед на 05.11 и докторот го измери бебчето и ми рече дека е 1cm и сум 7недели и 1 ден но последниот циклус ми е на 9.9 ме буни тоа што тој рачуна дека е зачнатоо на 11.09 како е тоа можноо ???
Zenski da ve prasam nesto, 11 nedeli i 3 dena, se vodi kako 12ta nedela ili 11ta,dvajcata doktori razlicno mi smetaat
Од секое тромесечие последниот месец има 5 недели.. Значи различни се месеците не се сите по 4 недели затоа многу се збунуваат 3ти,6ти и 9ти месец имаат по 5 недели
Воопшто нема никаква причина ни најмалку да се секираш. 9та недела си по последна менструација, а 8+5 по мерки што значи може е зачнато 2 дена покасно (овулацијата ти била 2 дена покасно). А исто така, може и 2 дена покасно да иде развивањето што исто не е ништо страшно. Кај мене беше една недела назад, па се изедначи, па отиде 2 дена напред, па сеа е пак 3 дена назад на сам крај... А може и мерките не се секогаш точни. Значи, немаш никаква причина да се секираш. Со лесно
Добро вечер . Значи како што сфатив, 36 +1 се полни 36 недели и влегуваш бо 37? Многу ме бунат овие недели како прворотка
Здраво, ми треба помош 16та недела сум ама не знам кој месец. Пребарував на интернет ама има различни објави не знам по кои да се водам. Ако некој знае нека ми пише фала