мешиња како ви ја води бременоста матичниот според последна менструација или според ехото ви е термин, зашто кај мене е разлика недела и пол . па сега незнам што и како.
Spored poslednata,ama dve nedeli od nea togas neli plodni denovi,ovulacija,po nivno,taka mi mi go vodi terminot,a spored ehoto mi e 1 nedela ponapred ,a I spored mene I jas mislam deka prvata nedela ostanav bremena,vtorata mazmi bese 3 ta smena na rabota
Мене ми ја водеше од почетокот според ехото,а потоа кога плодот потпорасна,односно се изедначи,да одговара според последната менструација,се раководеше според ПМ
мене и така и така се се водевме оти бевме една недела разлика, бебуш беше поголем значи требаше една недела порано од крајниот според менструацијата, после се направи три дена разлика т.е поголемо, а сега на последната контрола излезе три дена помало од мене. Значи тоа како си се развива така, а и кога му се излегва тогаш
Anule srce ti kako si? Sitno brois.... Kako ke se porodis,znaes li? Prirodno,carski? Odis na ctg? Mojot denes mi vika koga ke odime na pregled pak? Koga ke ragam mu vikam,neli proslava nedela bev I sega da cekam termin A ne ke odime pak trebalo da znae otprilika koga ke se porodam( kolku mu fufa,me gleda se vleckam) Pouplasen e od mene
Да да ситно броиме и одиме на природно се надева се ке биде во ред, на цтг не сум почнала матичниот ми рече да го надминам терминот па тогаш, а ако случајно ме фатат болки право на болница ама се надевам уште малку ке биди барем до 40 недела нека е уште 8,9 дена
Od denes vleguvame vo 8mi mesec....ajde ajde ke go izdrzime cel april se nadevam.....pa posle veke od 1vi maj e polesno.....
Моиве неделни некако интересно се мешаат )) Во 9 недела кога бев на ехо докторката вика помалецко е, како за 8ма ама добро изгледа покасно е зачнато, а вчера на ехо ме гледаат и излезе како една недела да е понапред. Може од благото на кое се фрлив овие неколку дена, па сум го угоила малку Ај ваљда нормално е ова варирање минус па плус во неделите.
Ајде со лесноте очекуваме секој мемент да ни јавиш дека цуцето искочило па и по некоја мекица да не почастиш
Од утре ја запоцнуваме 21-вата недела,пола пат го изодивме,не ми се верува како брзо минува времето како вцера да ги видов двете цртки
Сум згрешила. Ова ми го пишува на картонот. Се породив на денот кога влегов во 39-та недела. Така пишува во отпусната листа.