Не ти е лоша идејата...баш и јас помислив вечерва да се фрлиме малце во акција Да знам дека тоа ќе помогне,ќе вежбаме цела вечер...и така не можам да спијам по цела ноќ :geek:
значи неможам со табеливе.....некаде пишува една недела, друг месец, некаде обратно и сл.....ај помош.....сега сум 19 недела.....утре влегувам во 20-та, значи кој месец сум, односно кој е наредниот?????
Јас еве по последна менструација сум 13 недела и 2 дена, досега според 3 те еха што ме гледаа по големината на плодот гинекологот ми кажува дека сум 4-5 дена понапред, не е некоја разлика, но ме интересира како е кај вас по мерките кај докторите се совпаѓаат ли неделите и деновите како по деновите од последна менструација?
Колку е убаво кога ги броиме неделите,месеците,секој ден нова радост,се нешто ново со нашите бебушки,јас влегов во 27 или 7 месец како ни е зацната бебушка,нека им го подари Господ на Сите што не го знаат тоа цувство
Mamicki i jas so tabelive nestojam bass sega sum 30 nedeli shto znaci vlegov vo sedmi mesec ili vo osmi? Ic neznam malce glupavo ama ic nezz
драга сноу, нема ништо посебно за објаснување , значи си ги следиш неделите како ти одат и си гледаш кој месец си.. оваа табелава ептен долга изгледа а богами 9месеци не се малку ама за миг ќе летнат Уште еднаш честитки и се најубаво
Навистина, како вчера да беше кога дознав дека сум трудна. Не треба ни да затворам очи за да се присетам на се, тестот, првиот преглед, кога прв пат го чув срцето..... Последниот пат кога бев на лекар докторката ме збуни со неделиве и баш се прашував до каде сум. Ама според табелава можам да видам дека сум уште во 5 месец, а јас мислев дека влегувам во 6ти.
епа по ова ја сум 25 недела значи пола 6-ти некааде,а мене гинекологот ми рече сега влегувам во 6-ти ...