тикерот ми показува 16 недела и 6 дена.. а гинекологот ми писа у мајцината книска утврдена гестациска старост 18 недела.. а неделна аменореа 17 и сега која недела сум ме збуни сето тоа
ТРУДНИЦИ - Прашања,искуства и совети Од која недела се влегува во деветти месец и како ја пресметувате таа недела која започнува 9 ти ? Ја сум нова на форумов но стално ве следев . Бремена сум 31 недела и 2 дена. Па прашањето ми е всушнос дали во 35 недела полна си во 9 ти месец или 34 кога ке заврши веќе се смета за 9 ти. Бидејки на овој сајт http://tvoebebe.com/BREMENOST/nedeli-meseci гледам од 35 до 40 недела пишува 9 ти месец.
јас баш бев на контрола пред 3 дена и докотрката ми рече дека медицински се рачунаат 10 месеци по 4 лунарни недели. ми рече кога ке навршам 32 полна недела ке влезам во 9ти а од 36 полна во 10ти месеци
Влеговме и во 7ми месец.... што да речам, да не му се верува на човек.Мене не ми се верува како лета времево, а после уште му се чудам на мм.
zdravo mami4ki...jas sum nova na femina ....me interesira od koga to4no zapo4nuva smetanjeto na bremenosta...pred 2 dena bev na ginekolog za Anomalii na plodot......poslednata menstruacija mi bese na 10 Maj .... [mod-kirilica:2xsdewvw][/mod-kirilica:2xsdewvw]
AnetoAne вака се брои: последна менструација 10 Мај 2013 + 7 дена = 17 Мај - 3 месеци (значи броиме наназад, Април,Март,Февруари) = 17 Февруари е терминот
Јас сум 6 недела и засега се е во ред. Видовме мала точкичка и како што рече докторот жолчно кесе. За 3 15 дена сум на ехо за срцева акција, се надевам се ќе биде во ред. Лелеее колку сум возбудена. Со Господ Напред 8 -10 Јуни ми е терминот.