Честито Snow, со лесно да си ги изгураш и овие 4 недели, па да се гушкаш со бебенцето! Јас денес официјално 38 г.н.
сноу со лесно уште малце Tи остана а јас завршувам со 6месец,наредната недела почеток на 7ми како си поминува времево бебушки бебушки ке си гушкаме
Не ми се верува дека за уште малку ќе влезам во 5 месец. Ама брзо поминуваат месециве уффф.... Ајде за убаво нека е само.
Девојки јас сум 22 недела + 2 дена, е сега муабетот ми е според некои табели гледам дека сум крај на 5 месец, а според некои дека го почнувам 6 месец. Не можам на ова постариве да им објаснувам во недели (не разбираат ми викаат во месеци кажи) и им кажувам во месеци. Па прашањето ми е дали сум крај на 5 месец или почеток на 6 месец?
Туку што си влегла во 6 месец. Јас како што знам од 22 до 26 недела е шести месец, ако грешам нека ме поправи некој!
И јас го делам истото мислење како snegulkata, значи мила ние сме почеток на 6 месец Уживкај си со синко во 6 месец
snegulkata и Rabbit ви благодарам. Значи официјално еве да прогласам дека 6 месец штотуку започна. Ајде со лесно до крај на сите.
Како ги рачунаат неделите , знам дека се рачуна од последната менструација но малце ми е чудно зошто плодните денови се нели од прилика една недела пред мен. циклус....од минатиот циклус или од наредниот, тој што касни нели....???
Бременоста се смета од првиот ден на последниот менструален циклус што си го имала пред да не добиеш, односно да забремениш. Кога и да си забременила, си пресметуваш така која недела си. Инаку од прилика обично си знаеме ние нели.
5-ти месец, како си лета времето, како вчера да ве замарав со бледата втора црта на тестовите а веке прошле неколку месеци. Ај бидете ми поздравени, уживајте во бременоста и со лесно на сите