Гејмерски дневник

Дискусија во 'Слободно време' започната од AziskaStrslenka, 3 декември 2014.

1. LittleChili

LittleChili Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2013
    Пораки:
    509
    Допаѓања:
    2.229
    А што правиме ние со слаби компјутери. Од гејмериштво, од основно играв кантер прво со ботови, па ај демек да пробам како е мрежно ова она не дека знаев бот бев, ама битно интересно ми беше дружбата. Па имавме градов сервер каде што се собираа што ги знам повеќето машки и се уклучував скоро секоја ден, немаше ден без цс да не посетам во прва година беше тоа. После тоа играв така понекогаш се уклучував и реков дека нема да играм оти како ,,зависна“ да станав. Подоцна имав лаг, ми багираше што знам и плус стара верзија на цс иам 1.6, а сега колку ли колку има понови верзии, плус и среверот не беше активен подолг период па играв на некој што ќе ме викнеше. Сега кога ми е досадно и кога немам нет, тепам досада на ботови. На Диабло имав акаунт ама појма немам како ми беше :shake:

2. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.022
    Мојата прва игра беше Тарзан , потоа Lord of the rings и еден куп стратегиски игри на крај завршив само на една игра и тоа е League of Legends

Супер игра со супер графика , најинтересното е кога ќе се соберете 10 луѓе да играте и 2-3 ќе почнат да се нервираат и да се караат , дневна доза хумор ми се игрите на LOL

А во прва година средно играв многу Call of duty , имав дури и тим тогаш игравме на турнири во поранешниот Enternet gaming cafe. Штета , добри времиња беа тоа 8-|:sun:

На Dabria му/ѝ се допаѓа ова.
  3. omg92

omg92 Популарен член

Се зачлени на:
    22 март 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    584
    Ова да... Ја чекам повеќе од Нова Година.

Инаку игра некој WoW на официјални сервери бе? Ако игра кажете можеме да размениме тагови. Или пак ако е некој за Дота расположен може и тоа. Пошто ова го играм во моментов најмногу. Wow играм веќе 7 години, до пред 2 години на Молтен каде што бев топ 3 mage во 2010-2011. Дота играм 8 и пол, можеби и 9 години.

Инаку играм од кога знам за себе. Нинтендо, Нинтендо 64, PS 1 i 2, и на крај PC. Некои од игрите кои сум ги играл и свртил се Max Payne, Dragon Age: Origins и 2ката, Mass Effect, CoD сите, GTA, голем фан сум на игри на Близард па така да Diablo 1, 2, 3, Warcraft III ja имам свртено 20тина пати, Starcraft I, II и нејзината експанзија, Devil May Cry, Tomb Raider...аааа да и Heroes of Might and Magic III, V i VI.

Планирам да си купам нов PC прво пошто веќе графичката ми е античка и потоа се вртам на игрите што ги немам играно а мора да имам DX11 поддршка. И аман нека излегува крак за Dragon Age

На Igrata, BabyD0ll и Nightwalker им се допаѓа ова.
  4. Nightwalker

Nightwalker Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    4.447
    Аххх...
    И ти ли ја имаше таа несреќа да ја скокнеш четворката... :/

На omg92 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. omg92

omg92 Популарен член

Се зачлени на:
    22 март 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    584
    Не ја скокнав, ужасна е :D

Btw, одлична тема

6. Nightwalker

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    4.447
    НИКАКО!
    Генијални новости ушмрљани од фактот што New World Computing банкнотираа и мораа да ја избрзаат на пазарот...

Херои во битка
    Суштества подвижни на мапа...
    И уште секакви детали
    Музиката и кампањите се со епски квалитет, за тоа се согласуваат и најголемите хејтери на четворката.

Но истовремено, да, имаше многу недовршени сегменти и маани...
    Исто така, немаше ни рандом мапи, покрај дадените сценарија...

*еве, ова е прав гејмерски дневник веќе, дискусии паѓаат сериозни тука. :lol:

На omg92 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Candy Crush Soda ако играм по цел ден се сметам ли за гејмер? :?:

На UbavkaBube му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Paradox

Paradox Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2014
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    220
    Eве мал поздрав :)
    Иначе прочитав дека си фан на Марио, мене најомилена ми е Super Mario Bros. 3 :D
    Инаку ќе ти пишам battletag во ЛП деновиве па ќе се пробаме на една партија :)

P.S. За сите што ја немате играно Chrono Trigger ви давам домашна да си симнете емулатор и да си ја изиграте. Играта е калсика, му доаѓа као лектира во гејмерскиот свет. Една од игрите со најдобра приказна, најдобар rpg систем, и дефинитивно револуционерни саундтраки :)
    Топло ви препорачувам нема да се разочарате.

На Nightwalker му/ѝ се допаѓа ова.
  9. SelinaKyle

SelinaKyle Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    2.149
    не се искажав со мојата гејмерска историја :emo:

Играм моментално LoL, Wow, HeartStone, Assasin's Creed IV и elder scrolls SKYRIM

А имам играно fallout 3 и 4, Assasin's 3, oblivion, resident evil 4, silent hill, fear, CS и да не набројувам тие need for speed, gta и сл...

И да не заборавам Фарма играм на фб :drunk:

@Nightwalker нема да се покаеш, почни си што поскоро со скајрим

На Nausicaa, AziskaStrslenka, Nightwalker и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. HuntressGirl

HuntressGirl Активен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    15
    Често играм Minecraft, LoL и Dota. Сакам да играм и Five Nights at Freddy's и Five Nights at Freddy's 2 но нејќам да платам а ги нема за бесплатно ;(

11. Portishead

Portishead Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    742
    Јас играм само ЛоЛ, некаде од август и само што стигнав до 30то ниво. :) Сакам да почнам и со други, поразлични игри, па ми треба препорака.

12. Nightwalker

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    4.447
    Уф, мораш да кажеш што жанр сакаш, зашто вака од толку опции, конкретна препорака е најтешкото нешто што може да ти се даде. :D

На Nausicaa му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Portishead

Portishead Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    742
    Во тој стил, со борење и слично. :)

14. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.446
    Допаѓања:
    20.073
    @Portishead, најблиску до ЛОЛ ти е WarCraft 3, можеш да ја пробаш и StarCraft, и двете се (релативно) стари игри но графиката сепак не е лоша и според денешни стандарди :) Ако сакаш да продолжиш со fantasy, Diablo 1, 2, 3, Dungeon Siege, Divine Divinity се одлични и забавни игри.

Ако сакаш да смениш жанр, би ти ја препорачала Half-Life, first-person shooter каде ќе треба и да се тепаш и да решаваш загатки. Ако сакаш да се префрлиш на игрите со пукање, (како за прва игра) мислам дека подобра од HL нема :)

Последна измена: 8 декември 2014
    На Nightwalker и Portishead им се допаѓа ова.
  15. Nightwalker

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    4.447
    +1000000000000000000
    Те поправив малце така тука. :lol:
    Освен тоа, двојката не само што не е стара, туку последниот дел од нејзините три поглавја (Legacy of the Void) излегува догодина. O ye! :wasntme:

На Nausicaa и Portishead им се допаѓа ова.
  16. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.446
    Допаѓања:
    20.073
    @Nightwalker, StarCraft 1 е прекрасна игра и е моја прва љубов но може да не им се допадне на оние кои сакаат (или навикнале) на повеќе акција и затоа ми е малку поспецифична за препорачување, може да им биде преспора :) А што се однесува до визуелниот аспект, може е во прашање мојата пристрасност но некој големи вауу измени меѓу 1 и SC: WOL јас не приметив, како за игра од 1998 е совршена и далеку пред своето време :)

Инаку јас решив да го чекам да излезе и третиот дел па да ги изиграм едно по друго со Heart of the swarm; Wings of liberty ми беше препрепрекратка, само што се заиграв -заврши :(

17. Nightwalker

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    4.447
    Ма знам, одлично те разбирам, така велам чисто за да напоменам по којзнае кој пат дека мене ми е онака, all-time favorite RTS наслов, воедно и во топ 5 игри што сум ги играл. :D

А за двојката, Heart of the Swarm ти е многу понаклонета накај RPG, зашто стазите ги играш со Кериган, која реално е прејака направена, права ѕвероња... Зошто? Ќе си видиш самата, не спојлувам. :lol:
    Но, се открива голем дел од приказната и доколку ја следиш истата, има неколку изненадувања, особено околу Duran (доколку го помниш од Brood War, го контролираш во кампањата со луѓето), потеклото на зерговите и вистинскиот негативец во сиот серијал.

Истовремено, според она што пиша за тоа колку е брза играта, еве ти интересен податок -
    Во multiplayer, една партија SC II (3 vs 3 или 4 vs 4) трае многу пократко од една просечна ДОТА / ЛОЛ партија. Самата игра, а и играчите, се доста брзи и умешни.

На Nausicaa и omg92 им се допаѓа ова.
  18. eagle.eye

eagle.eye Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    89
  19. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.022
    Не. Ние играме вистински игри :rofl::rofl::smoke:

20. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.446
    Допаѓања:
    20.073
    Ах, @Nightwalker, што ми направи... Вчера после муабетот за StarCraft кецот ме спука носталгија по играта, ја симнав и сега сум при крај со теран кампањата :D