А што правиме ние со слаби компјутери. Од гејмериштво, од основно играв кантер прво со ботови, па ај демек да пробам како е мрежно ова она не дека знаев бот бев, ама битно интересно ми беше дружбата. Па имавме градов сервер каде што се собираа што ги знам повеќето машки и се уклучував скоро секоја ден, немаше ден без цс да не посетам во прва година беше тоа. После тоа играв така понекогаш се уклучував и реков дека нема да играм оти како ,,зависна“ да станав. Подоцна имав лаг, ми багираше што знам и плус стара верзија на цс иам 1.6, а сега колку ли колку има понови верзии, плус и среверот не беше активен подолг период па играв на некој што ќе ме викнеше. Сега кога ми е досадно и кога немам нет, тепам досада на ботови. На Диабло имав акаунт ама појма немам како ми беше
Мојата прва игра беше Тарзан , потоа Lord of the rings и еден куп стратегиски игри на крај завршив само на една игра и тоа е League of Legends Супер игра со супер графика , најинтересното е кога ќе се соберете 10 луѓе да играте и 2-3 ќе почнат да се нервираат и да се караат , дневна доза хумор ми се игрите на LOL А во прва година средно играв многу Call of duty , имав дури и тим тогаш игравме на турнири во поранешниот Enternet gaming cafe. Штета , добри времиња беа тоа
Ова да... Ја чекам повеќе од Нова Година. Инаку игра некој WoW на официјални сервери бе? Ако игра кажете можеме да размениме тагови. Или пак ако е некој за Дота расположен може и тоа. Пошто ова го играм во моментов најмногу. Wow играм веќе 7 години, до пред 2 години на Молтен каде што бев топ 3 mage во 2010-2011. Дота играм 8 и пол, можеби и 9 години. Инаку играм од кога знам за себе. Нинтендо, Нинтендо 64, PS 1 i 2, и на крај PC. Некои од игрите кои сум ги играл и свртил се Max Payne, Dragon Age: Origins и 2ката, Mass Effect, CoD сите, GTA, голем фан сум на игри на Близард па така да Diablo 1, 2, 3, Warcraft III ja имам свртено 20тина пати, Starcraft I, II и нејзината експанзија, Devil May Cry, Tomb Raider...аааа да и Heroes of Might and Magic III, V i VI. Планирам да си купам нов PC прво пошто веќе графичката ми е античка и потоа се вртам на игрите што ги немам играно а мора да имам DX11 поддршка. И аман нека излегува крак за Dragon Age
НИКАКО! Генијални новости ушмрљани од фактот што New World Computing банкнотираа и мораа да ја избрзаат на пазарот... Херои во битка Суштества подвижни на мапа... И уште секакви детали Музиката и кампањите се со епски квалитет, за тоа се согласуваат и најголемите хејтери на четворката. Но истовремено, да, имаше многу недовршени сегменти и маани... Исто така, немаше ни рандом мапи, покрај дадените сценарија... *еве, ова е прав гејмерски дневник веќе, дискусии паѓаат сериозни тука.
Eве мал поздрав Иначе прочитав дека си фан на Марио, мене најомилена ми е Super Mario Bros. 3 Инаку ќе ти пишам battletag во ЛП деновиве па ќе се пробаме на една партија P.S. За сите што ја немате играно Chrono Trigger ви давам домашна да си симнете емулатор и да си ја изиграте. Играта е калсика, му доаѓа као лектира во гејмерскиот свет. Една од игрите со најдобра приказна, најдобар rpg систем, и дефинитивно револуционерни саундтраки Топло ви препорачувам нема да се разочарате.
не се искажав со мојата гејмерска историја Играм моментално LoL, Wow, HeartStone, Assasin's Creed IV и elder scrolls SKYRIM А имам играно fallout 3 и 4, Assasin's 3, oblivion, resident evil 4, silent hill, fear, CS и да не набројувам тие need for speed, gta и сл... И да не заборавам Фарма играм на фб Спојлер @Nightwalker нема да се покаеш, почни си што поскоро со скајрим
Често играм Minecraft, LoL и Dota. Сакам да играм и Five Nights at Freddy's и Five Nights at Freddy's 2 но нејќам да платам а ги нема за бесплатно
Јас играм само ЛоЛ, некаде од август и само што стигнав до 30то ниво. Сакам да почнам и со други, поразлични игри, па ми треба препорака.
Уф, мораш да кажеш што жанр сакаш, зашто вака од толку опции, конкретна препорака е најтешкото нешто што може да ти се даде.
@Portishead, најблиску до ЛОЛ ти е WarCraft 3, можеш да ја пробаш и StarCraft, и двете се (релативно) стари игри но графиката сепак не е лоша и според денешни стандарди Ако сакаш да продолжиш со fantasy, Diablo 1, 2, 3, Dungeon Siege, Divine Divinity се одлични и забавни игри. Ако сакаш да смениш жанр, би ти ја препорачала Half-Life, first-person shooter каде ќе треба и да се тепаш и да решаваш загатки. Ако сакаш да се префрлиш на игрите со пукање, (како за прва игра) мислам дека подобра од HL нема
+1000000000000000000 Те поправив малце така тука. Освен тоа, двојката не само што не е стара, туку последниот дел од нејзините три поглавја (Legacy of the Void) излегува догодина. O ye!
@Nightwalker, StarCraft 1 е прекрасна игра и е моја прва љубов но може да не им се допадне на оние кои сакаат (или навикнале) на повеќе акција и затоа ми е малку поспецифична за препорачување, може да им биде преспора А што се однесува до визуелниот аспект, може е во прашање мојата пристрасност но некој големи вауу измени меѓу 1 и SC: WOL јас не приметив, како за игра од 1998 е совршена и далеку пред своето време Инаку јас решив да го чекам да излезе и третиот дел па да ги изиграм едно по друго со Heart of the swarm; Wings of liberty ми беше препрепрекратка, само што се заиграв -заврши
Ма знам, одлично те разбирам, така велам чисто за да напоменам по којзнае кој пат дека мене ми е онака, all-time favorite RTS наслов, воедно и во топ 5 игри што сум ги играл. А за двојката, Heart of the Swarm ти е многу понаклонета накај RPG, зашто стазите ги играш со Кериган, која реално е прејака направена, права ѕвероња... Зошто? Ќе си видиш самата, не спојлувам. Но, се открива голем дел од приказната и доколку ја следиш истата, има неколку изненадувања, особено околу Duran (доколку го помниш од Brood War, го контролираш во кампањата со луѓето), потеклото на зерговите и вистинскиот негативец во сиот серијал. Истовремено, според она што пиша за тоа колку е брза играта, еве ти интересен податок - Во multiplayer, една партија SC II (3 vs 3 или 4 vs 4) трае многу пократко од една просечна ДОТА / ЛОЛ партија. Самата игра, а и играчите, се доста брзи и умешни.
Ах, @Nightwalker, што ми направи... Вчера после муабетот за StarCraft кецот ме спука носталгија по играта, ја симнав и сега сум при крај со теран кампањата