Гимназија или стручно средно училиште?

Дискусија во 'Образование' започната од TheLovelyGirl, 14 ноември 2017.

?

Гимназија или стручно средно образование?

1. Гимназија

33 глас(а)
    38,4%
  2. Стручно

53 глас(а)
    61,6%
  1. Elsaa

Elsaa Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јуни 2017
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    23
    Јас учам фармација..Не се запишав по моја волја туку од инат, па затоа и немам желба за учење, сепак одлична поминувам..Мислам дека и од инат ќе завршам таму како многу солиден ученик :D

На Dream-Girl му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.398
    Епа тоа е, желбата е најбитна зошто према гимназија книгите и материјалот се пообемни и потешки, поготово стручните медицински предмети. Јас на пример отсекогаш знаев дека сакам медицина да учам и затоа вака и звучам дека било лесно. Ја си знам колку време проаѓав над книга ама желбата секогаш беше со мене, па затоа и имав мотивација. :tmi:

На cresa-jagoda, Moon.Girl и ElenaOfRivendell им се допаѓа ова.
  3. ElenaOfRivendell

ElenaOfRivendell Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2019
    Пораки:
    2.170
    Допаѓања:
    5.389
    Според мене не е ни толку тешко стереотипи се :D:D:D Лекција по лекција, барем првите две години, потоа поврзано е се и полесно е

Ако ја сакаш, најдобар избор си направила.

Последна измена од модератор: 21 август 2019
    На Ucenicka123 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Ucenicka123

Ucenicka123 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2019
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    8
    Со учењето немам проблеми јас. Особено природните науки, а и немам некој голем проблем гледајќи крв и слично. Па затоа и сметам дека медицината е најдобар избор за мене. Уште е рано за мене за средно, ама ако не медицина сигурно би било нешто поврзано со јазиците, поточно германскиот.
    Инаку фала на мислење, ги ценам сите ваши мислења особено и од голема полза ми се. :inlove::inlove::inlove:

Имам време уште цела година, за крајната одлука, али сметам дека до тогаш мислењето нема да ми се промени:inlove:

Последна измена од модератор: 21 август 2019
    На ElenaOfRivendell му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Alex29

Alex29 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2018
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    130
    И јас се согласувам за средно стручно доколку си имаш зацртано нешто во главата. Јас иако завршив во Орце и премногу сум задоволна од школово пак би се вратила таму . За средните стручни има и многу стереотипи дека полесно се поминува и не се учи , но има и исклучоци исто и за гимназиите. Бидејќи се запишувам фармација сметам дека ми фали предзнаење што го имаат врсниците од средно медицинско, но тоа е ќе се надокнади. И да нагласам доколку некој сака да продолжи ФИНКИ, ФЕИТ,Архитектура,Градежен тогаш не се мислете гимназијата е правилен избор бидејќи математиката што се полага на тие факултети е иста со онаа од ПМА и многу полесно ќе си поминете. That' s my opinion.

6. poi

poi Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2019
    Пораки:
    1.196
    Допаѓања:
    2.403
    Дали некој ги има учебниците по хемија и биологија за средно гимназиско образование во pdf? Нели порано ги имаше на е-учебници, но пред некоја година ги тргнаа.