1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Гинеколози

Дискусија во 'Бременост' започната од bebaa, 19 октомври 2012.

1. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.827
    Допаѓања:
    11.745
    Матичните прават скрининзи само ако се обучени за тоа, инаку скринингот треба да го изврши доктор којшто е специјализиран за тоа. И да, скрининзите и сè што е на државно за трудници е апсолутно бесплатно.

На Bebence29 и Снегулк@23 им се допаѓа ова.
  2. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.685
    Допаѓања:
    5.450
    Снежана Коруновски исто наплаќа за обично ехо во бременост - 300 ден беше лани. Исто и за брисеви наплаќаше, се е уредно со фискална.

3. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    18.275
    Сеуште е така. И скрининг понуди за 1200-1300 ден.

На Rubiii му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Баш кај нејзе на почетна бременост ми се фати 3 пати во неделата да одам она така ми викаше абе секој преглед по 300 денари. Еден да намалеше или да не го наплатеше

На Rubiii му/ѝ се допаѓа ова.
  5. nancyyy

nancyyy Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2013
    Пораки:
    803
    Допаѓања:
    380
    Мојата матична наплаќа 500 за ехо
    Дали минута е работата толку сега зема
    А пред 300ден

6. Emm!!

Emm!! Активен член

Се зачлени на:
    25 јули 2022
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    21
    Некој добар гинеколог во Штип по можност женско?

7. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.365
    И јас во Ложанковски си плаќам такви големи симболични суми. Јас ја мислев приватна ординација, а гледам соопштение дека работат со ФЗО. Фискална никогаш не ми дава, а се понуди за упат да ми даде. Приватна е или не?

8. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Приватна во соработка со фзом. Што значи дека они земаат пари од фзом за пациентите, но можат да наплаќаат некој процент али не и како 500,800,1000 денари како што и прават.

На Ginger^ му/ѝ се допаѓа ова.
  9. V.N.

V.N. Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    3.123
    Допаѓања:
    13.688
    Ама поштено си наплаќаат. Јас цела бременост ја истерав таму и секој еден преглед си го платив. А да не зборам па тоа сестрите што се отров!
    Таква аверзија ми направија некако што сега треба да одам на регулар контрола не ми се јавува да закажам

10. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Те разбирам и јас сум фрустрирана од тоа особено што наплаќаат и скрининзи демек се ептен стручни за тоа. И да ги пријавиш нема да затворат ама ќе плаќаат па казни. Имаш право ако не ти издаде фискална да не ни платиш и доколку на фискалната пишува дека си правела ехо, а само брисеви ти земал ќе и побараш друга каде што го има наведено тоа што си го правела ако не не плаќај. Ако платиш пушти во дпи фискална секако има опција за анонимно.

11. V.N.

V.N. Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    3.123
    Допаѓања:
    13.688
    Јас од инает плаќав со картичка, одеа на горниот спрат да ја поминат на терминал, вајда кај докторот зошто он е приватно, ама ми даваа само слип од картица без фискална. Лошото е нема избор на гинеколози и трпиме се и сешто

12. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.365
    Плус до хистолаб да ги пушти примероците, отприлика нормален преглед некои 3000 и повеќе ме фаќа
    Сестрата како со снајпер да и влегуваш се понаша. Главата надолу, не се јавува на телефон, не одговара на прашања.... Не дека на фризер идеш па да биде џагор, ама односот им е катастрофа ко за приватно.
    Па да проверам како се цени за гинеколошки прегледи, во ремедика, систина, тие се пофини , помеки на муабет:D И плус за некој денар поскапи :D

Ова со неплаќање ќе им го направам и јас во Ложанковски, ако не ми дадат фискална. Секако не ми е незгодно пред таа тмурна да направам сцена:D Инаку апаратчето им е во ординацијата карши, а не на друг спрат

На V.N. му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Aschenputtel

Aschenputtel Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    1.389
    Допаѓања:
    7.970
    Нема таква, бар за мене.
    Кај Виолета Ефтимова сум јас, ама не сум задоволна нешто посебно.
    И таа како и сите други, набрзина, ако прашаш ќе ти каже, не се замара, вагинално ехо 1мин 400денари...
    Не знам за пап колку ќе земе, ама сите се исти, а нема кај да се пожалеме, кој што и може... тоа е.
    Приватно одам кај Органџиски, таму сум задоволна.

14. _adi_5

_adi_5 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2021
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    114
    Јас дигнав раце од матичната зашто си наплаќа без фискална на трудница. Кога веќе плаќам ќе одам кај Хаџи Лега во ЊуБорн,барем знам дека сум кај перфектен лекар со долгогодишно искуство. Матичната ми служи само за упат и рецепта и толку

На KonstantinaM му/ѝ се допаѓа ова.
  15. KonstantinaM

KonstantinaM Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2019
    Пораки:
    1.740
    Допаѓања:
    9.597
    Исто искуство имам и јас....2 пати нема да наплати,а после...прв скрининг избегнав пошто имам друг доктор за тоа....после втор скрининг ајде и кај него да направам 3500 ден,па мало беше за срце за некоја недела и ми наплати ехо на срце :@,да се чуди човек,сега гарант и за трет ќе каже па и за цтг,незз што да кажам не ми е за парите ама на преглед без пари никакво внимание не обрнува...

16. KonstantinaM

KonstantinaM Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2019
    Пораки:
    1.740
    Допаѓања:
    9.597
    Беше на цтг?Ти наплатија?

17. MinnieM

MinnieM Популарен член

Се зачлени на:
    25 јули 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.911
    Колку наплаќа за преглед Органџиски?

18. Aschenputtel

Aschenputtel Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    1.389
    Допаѓања:
    7.970
    Ехо, пап и колпоскопија 5000ден.

19. VirgoStar

VirgoStar Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2021
    Пораки:
    870
    Допаѓања:
    782
    Дали некој знае на млечен позади кафе Ли имало некоја сега тазе нова ординација која е точно и кои доктори се ?

20. MartiG

MartiG Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    147
    Случано ми излезе темава во листа, би сакала да споделам мое негативно искуство со докторн Нисо, гиниколог во кумановската болница (слуснав дека заминал сега во штип во новата гиниколошка болница). Патем имав некој интимен проблем за кој барав подолго време решение па од лекар на лекар од терапија на терапија и сите додека велеа дека тоа мора хирушки господинов Нисо ми предложи метода на која јас секако се согласив и така еден месец старецот се ситесе на мене со таа си негова метода за која му дадов поголема сума на пари на црно секако за да се набавиле тие некој инекции од незнам каде а што тој имал човек и на крај за да завршам пак со хирушки зафат во систина за да се реши проблемот.