др Гордана Петровска Две бремености и две породувања Спонтано породување 115.000 ден Скрининзи 6.5000 Преглед 4.000
Здраво и мене ме интересира за др. Билјана од Ложанковски ако може некој да сподели искуство колку е стручна, поконктерно за испитувања кои ги прави и како го тера процесот после неколку неупешни обиди за бебе? Исто читав поплаки од некои членки од сестрите во ординацијата, нивниот односот и не секогаш кревале на телефон.
Јас сум кај Марија Коцева, кај Билјана бев 2 пати кога ја менуваше. За разлика од Марија не ми делуваше многу заинтересирана. Една од сестрите, помладата е безобразна дур не и спискаш, после тоа мјаука кога ќе дојдеш. На телефон да ги добиеш ќе се помачиш. Ако не си дефинитивно одлучена за Билјана, топло ти ја препорачувам Марија, моментално ми ја тера втората бременост, со првата супер беше.
Здраво дали ќе може да предложите добар и посветен гиниколог, не ми е само за рутински прегледи во околината на Аеродром и дали имате искуство со д-р Оливера Арнаудова Деметра?
Јас ја пишав за матична после пораѓај. Читав позитивни коментари па затоа се одлучив за кај неа. Не можам да споделам искуство бидејќи бев само еднаш после породување на преглед. На прв поглед фина изгледа,жена во години.
Jas imam odeno nekolku pati, fina e, posvetena e, objasnuva..edinstvenk sto ne mi se dopadna e koga otidov so problem deka nemozam da zabremenam 10meseci ne mi rece nisto da ispitam tuku mi kaza ee rano ti e probuvajte uste edna godina, posle toa dojdi ke pocneme so ispituvanja. Spored mene bese mn vreme toa moze i deka e postara polabava e. Otidov kaj druga maticna odma se zaangazira da proveram hormoni, hsg, soprugot spermogram i mi dade apcinja za podobruvanje na jajce kletki i testovi za ovulacija
Fala ti, bash toa i me interesira kako bi reagirala ako imash problemi so zabremenuvanje, isto i kako potoa bi ja vodela bremenosta ne znam. Kaj kogo se prefrli ti? Mi treba nekoj sto brzo reagira i e posveten dokolku ne ostanuvash bremena. Isto dali imash (ima nekoja clenka) mislenje za Lichovski vo Jane Sandanski?
Девојки дали имате инфо дали Сузана Костовска - Гинековита е на одмор. И ако да, до кога? Вртев за да закажам ама никој не ми се јавува.
Jas se prefrliv kaj dr Slavjanka vo Sante, za mene e ok doktorka sega mi vodi bremenost posvetena e mi kazuva sto da ispitam i sekoe odenje preprasuva dali sum ispitala i dali proverila rezultat. Pojdi si na razgovor kaj Olivera moze ke reagira pobrzo ke ti kaze sto da ispitas, ke te posovetuva. Sepak individualno e
Da se nadovrzam, dr Biljana od Ginekomama mene mi e maticna. Dobra e vo rok od nekolku meseci ne ostanuvav trudna odma na inseminacija da ne cekame bidejki 30 veke imav. Ispituvanja se po red, sega i bremenosta mi ja vodese dosta dobro.
Здраво да прашам дали може во сред бременост да се смени матичен ? И дали Вероника Кокороманова прима нови пациенти ? Инаку сум на патолошка . Фала
Она прима нови пациенти другарка се префрли кај нејзе, а за другово не знам знам дека можеш да смениш али со патолошкава не знам дали смееш нека каже некој друг.
Ај да прашам и тука поактивна е темата. Дали матичен гинеколог кој е приватна ординација но соработува со фондот (им пишува на врата) треба да наплаќа прегледи? Исто, не даваат сметка Зборам за обични редовни годишни прегледи
Ако си трудна не смее да ти наплаќа за ехо/ пап. Јас сум трудна и мене ми ги наплаќаше прегледите пред да станам висока ризична бременост, со фискална со сѐ. Инаку генерално се наплаќаат и мора фискална се разбира
Не треба. Али имаат во законот дека одреден процент можат да наплаќаат мислам дека 30% од сумата на клиника што е смеат да наплатат, али повеќе не.