Mene mi e maticna i plus vodev bremenost kaj nea. Zadovolna sum, prvo odev za problem so neobjasneta neplodnost, me soslusa, vide ispituvanja sto imam napraveno i mi kaza plan sto da pravime ponatamu. Za bremenost sum zadovolna na sekoi 2 nedeli mi zakazuvase i gledase se da opfati od ispituvanja: brisevi,torch,skrining,priska,transfuziologija,skrien seker. Za se mi davase upat bez problem i dostapna e na viber
Дали некој има информација за смените на др. Личоски? Не можам да добијам на телефон, отидов до ординација вратата е затворена и има инфо само за другиот доктор.
Мене ми е матична, не сум задоволна, планирам да ја менувам. Некогаш е многу дрска, а и груба е во прегледите.
исто и мене ке ја менувам Не е заинтересирана воопшто како да нема емпатија спрема пациентите сестрата е ок фина а докторката катастрофа
Баш убаво ја опиша, без емпатија, дури и за породувањето не ми честита кога и кажав. Мн пати пред мене оговарале пациентки што биле пред мене, многу непријатно. И јас барам некој друг, само да ми заврши породилното и ќе ја менувам.
Да ми препорачате некој гинеколог добар веќе искрено преку глава ми е од арогантни и полуписмени ,место они да ме упатуваат јас сама си барам упати.
Димитров во Систина, јас сум презадоволна од него. А за се' што може да се земе упат (крвна слика, хормони,брисеви и сл) или рецепт, тој само ми напишува на извештај, и зимам од матичната. И тој сам ми кажува дека не мора да плаќам на приватно за сите испитувања. А за преглед и ехо, стручност, мислење, пап и тн, не би го сменила за ништо.
Здраво Јас би сакала доколку некоја членка која се бори за да добие бебе како мене да сподели информација јас сега брзо научив за некоја клиника во Грција не ме фаќате за збор ама мислам во Солун. Имало многу задоволни и со соодветна терапија многу жени останале бремени. Не било многу скапо и многу биле добри како клиника оделе од Бугарија, Србија и од други земји. Јас според мислење на матичниот гинеколог немав ништо и по месеци обидувања побарав второ мислење и добив дијагноза тромбофилија... Терапија никаква не добив освен аспирин и метилирана фолна( јас ја користам обичната поради финансиски потешкотии) но сеуште ништо за жал. Доколку некоја членкс би знаелс нешто би била благодарна да ми пише
Прво ако не ти се допаѓа целиот пристап на матичниот , смени го. Ако си од Скопје имаш избор. Второ, ако според твојата дијагноза треба да зимаш метилирана, тоа е дека таа најдобро се абсорбира, а со некои дијагнози таква и треба. Трето, не ме разбирај лошо, ама било која болница надвор од државава ти е се приватно и сигурно кошта многу повеќе од тоа да земеш метилирана фолна, а и со твојата дијагноза сигурно би била и со клексани. Почни прво со првото, а тоа е да си смениш гинеколог и да си најдеш некој, во кој ќе имаш доверба и ќе те води низ целиот процес со бебе.