1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Гинеколози

Дискусија во 'Бременост' започната од bebaa, 19 октомври 2012.

1. skokotlivka83

skokotlivka83 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2020
    Пораки:
    400
    Допаѓања:
    281
    И јас сум се доховарала со него ама бидејќи јас за ивф се спремав таа беше присутна на секој преглед. Еднаш дури му се развика како бил неспособен да го направи апаратот за ехо што е. На колешка моја ,ќерка и ја носеше. Др Филип вика ништо нема ,оваа има како нема,неписмен,гледаш дека има циста. И сега кој да слушаш. Сестрата им е прекрасна. Гледам дека и она е во грч кога ќе биде таа тука, а таму е 99%

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  2. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.003
    Допаѓања:
    12.336
    @skokotlivka83 па он е ептен мирен, затоа и така најверојатно..

3. skokotlivka83

skokotlivka83 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2020
    Пораки:
    400
    Допаѓања:
    281
    А бе тој е мирен ама нас како пациентки не не интересира. Јас сум го одбрала него да ме води кон процесот за дете ,а не сум ја одбрала мајка му која патем е пензионирана. На крај ме убрдуваше дека само со ивф ќе можам да останам бремен. Деновиве сакав да му пратам слика од ехо со природна бременост,да му ја покаже на мајка ми,па си реков што ќе се објаснувам. Јас си заминав од кај нив поради тој однос ,а и претпоставува дека нема да ми пополни обрасци за ивф за во друга болница да одам. Мајка му те гледа само како низ призма на пари. Тој иако е матичен ама главниот збор хо има она. И затоа реков ,се додека она се врти околу него ,тој ќе си пропаѓа.

На DaftyCrafty и eliesaab им се допаѓа ова.
  4. DaftyCrafty

DaftyCrafty Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2020
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    310
    Исто, едвај одам, вријам од нервоза кога одам. Еднаш докторката ми вика не ми седнувај таму со јакната, ми ја прљате гарнитурата. Општо и неговиот однос е поинаков откако е таа таму, а имам другарка која исто си замина од кај него.

На skokotlivka83 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Борџија

Борџија Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    12
    Мислење за Снежана Органџиска-Мајсторова? Се чека многу за закажување? Како е со цени? Се прават кај неа хормонални испитувања?

6. Ena05

Ena05 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2019
    Пораки:
    753
    Допаѓања:
    755
    Др Павлина Коруноска. Јас со години сум кај неа. Бременост водев кај неа и сум презадоволна. Имав некои проблеми во бременоста и бев редок и невообичаен случај. Жената се заангажира максимално. За мојот случај дознаа и нејзини колешки од Бугарија и Англија за да истераме до крај и да биде се во ред. Самата ме тешеше дека ако не е нешто во ред ќе среди за во Бугарија да ме пратат ама фала богу испадна ок се. И за викенд навечер во 11 12 ми била достапна, кога и да требало без разлика на ден и време. Е сега, има гужва и често се чека без разлика што имаш термин закажано ама јас не би ја менувала.

На babymaybe123 и Lady Maria им се допаѓа ова.
  7. Nuny

Nuny Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    183
    Еве имале бидејќи ако имаш многу расипани заби или некој проблем како гноење или бактериски-гливично воспаление тоа преку крвотокот се ширело и доколку си бремена правело проблем. Исто така постојано си под антибиотици или други таблети а сето тоа можеби и влијае. Еве сега брзо на странска програма кажуваа дека ефридолот ја намалувал плодноста ако се користел долгорочно

8. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.387
    Допаѓања:
    16.641
    Ефридол пиев секој втор ден.
    Расипан заб и заб со гливично заболување , проследено со гноење е ептен различно. Ако така лесно преку крвоток расипан заб прави проблем, пола народ од заби ќе беше умрен или тешко заболен.Во бременост најчесто се расипуваат заби, па таман работа да земам сега да извадам 5-6 заби, кои може да се сочуваат и средат.
    Антибиотик пие секоја една трудница за различни дијагнози. Некои пијат цела бременост.
    За заб се пие ако е под некој процес забот, за да се санира.

9. snowwhite.24

snowwhite.24 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2023
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    541
    Работно време на Ложанковски утре и задутре знае ли некој? Билјана ми е замена треба за болед да одам да ми го потпише.

10. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    3.612
    Допаѓања:
    8.463
    Утре е прва смена докторката од 8:00.

На snowwhite.24 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. snowwhite.24

snowwhite.24 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2023
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    541
    до колку саат? И дали имаат втора смена за да ми потпишат болед? Фала :*

12. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.387
    Допаѓања:
    16.641
    До 13 ч е прва смена кај нив

На snowwhite.24 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Aschenputtel

Aschenputtel Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    1.388
    Допаѓања:
    7.970
    Виолета е никаква. Како доктор може е стручна, ама како личност катастрофа.
    Ми беше матична. Исто и јас со циклус од 32 до 35 дена што за неа не било во ред, ајде хормони, некои отстапки имаше, одма даде крипинео 3 месеци да пијам.
    Кога видов што се негативни ефекти има, ниедно не испив, и го кажав тоа и само одговори во ред, како сакам јас.
    Бремена одев кај неа, ехо 2мин, 500 ден во фиока, додека ме гледаше ниеден збор не изустуваше, на крај само се било во ред. Се разболев и додека ме гледаше на ехо, кажува дека ова можело да го уништи плодот, баш сум била во тие недели кога се формирале органите. Така си кажа најнормално. Јас се здрвив на креветот.
    Прв скрининг не ни спомна, не знам зошто, ниту праша за пренатален, туку ако сум сакала приска на клиника.
    За втор скрининг ми бараше 3500 ден, а матична божем, не е ни толку стручна за тоа.
    Ми скисна од неа кога и носам резултати од крв, покачени д димери. Не ни го зеде листот да ги виде другите вредности, туку само нив ги виде, ок биле, високи, ама за таа состојба очекувано.
    Ја сменив уште одма. Не ја препорачувам на никој. Човек без емпатија, без волја за разговор со пациентите. Знае само парите да ги собере.

На Лалина, LiquidLuna и Joanna28 им се допаѓа ова.
  14. Maki5123

Maki5123 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2019
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    18
    Здраво женски, дали некој знае како се смените поточно во кој денови од колку часот е др. Елизабета Никодиновска - Генезис Битола ?

15. tanna13

tanna13 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2013
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    80

Прикачени фајлови:

16. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    18.275
    Др. Оливера Арнаудова,Деметра медикал до кога е на одмор знае некој?

17. Bejb15

Bejb15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 октомври 2016
    Пораки:
    1.435
    Допаѓања:
    1.191
    Od ponedelnik taa cela nedela i ponarednata se vrakja samo neznam koj den tocno.

На Sofi.ja му/ѝ се допаѓа ова.
  18. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.421
    Допаѓања:
    91.478
    На 29.08 почнува со работа.

На Sofi.ja му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Jadranka@98

Jadranka@98 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2020
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    6
    Здраво,како оди процедурата за менување на матичен гинеколог?
    Дали треба јас да се одјавам кај стариот гинеколог или одам кај новиот гинеколог и самите завршуваат работа?

20. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.588
    Допаѓања:
    39.585
    Одеш кај новиот и они ќе те пријават