Na stranata na zakazuvanje stoi cena za sekoja usluga se im e po 500 denari ,eho na gradi ti e sekade 1500,ama bi otisla na radiolog sto mu e toa profesija ne na ginekolog.
Да се прикучам и јас во разговорот околу плаќање,исто и мене матичната све ми наплаќа од ехо кое трае минутка па се до зимање брис кој што лично сама го носам,исто и ја се мислев кога плаќам 500 денари и тоа за ехо кое е премногу слабо кај неа зошто не би отишла на приватно негде да дадам и 4 илјади ама да си знам дека барем убаво се ќе ми објаснат.
Сега се закажува онлине, не телефонски. За вонреден термин сум одела и пред да бидам бремена. Ако и се јавиш дирекно на докторката ке те прими истиот ден ако смета дека има потреба, ако се јавиш кај сестрите тие се малку "полоши" па ке те откачат.
Не знам како но јас си закажав во четврток кај неа, во 11:10 имаше постојано термини. Сега се закажува на веб па може и тоа да има некаква врска.
Ќе се самоцитирам. Секако матичниот гинеколог ме прати на пункција во Хистолаб, резултати кои ги одолговлекував да ги отворам од страв, и секако бев и кај радиолог Тања Петровска која ми направи мамографија и повторно ехо на гради и биопсија и резултатите ги однесов на патологија. Оф топик, ама само се надоврзав, можеби на некој ќе му е од корист ова.
Секоја чест, да има повеќе како тебе и нема така да прават. Додека секој премолчува ќе си земаат пари. Кај Стамболиев нема тоа и уште кога ме праќа вика девојче трудница си кажи пари да не даваш.
Zdravodali nekoja od vas posle abortus(mojot bese medikamentozen, so tableti) imala naduen stomak? Bukvalno se osekjam kako da mi raste stomakot i kako da sum bremena, bev na ginekolog cista mi e matkata… no sepak stomakot epten mi e naduen duri i se primetuva moite doma me praduvaat sto sum se zdebelila ve molam za iskustva ili bilo kakov sovet ke mi bide dobrodojden. Pozdrav
Sega e ROZOV OKTOMVRI,pa zatoa moze ti spomnale eho,ubavo stom si zavrsila se,So sreka i ubavi rezulati da cues.
Резултатите не се добри. Ама со Господ напред, нема откажување. Јас веќе си имав дијагноза, ама сакаа се' детално да испитаат и второ мислење. Инаку нема врска со розев октомври, јас бев итен случај и преку врски, со веќе поставена дијагноза и мораше итно.
Сте имале болки после земање брис? Денес бев за земање брис за Пап. Ау луѓе поминаа 5 часа од брисот, уште ме боли
Не некоја екстремно јака ама така, како да ми е цервиксот оштетен и тама бплка вп матката. 3-4 дена после преглед не можам односи да имам од таа непријатност.
Ауу баш е некоја нелагодна болка да ја кажам. Ме штрекало 2-3 дена после пап и типизација кога сум правела.
Здраво на сите Ми треба совет од Вас.. бремена сум 13та недела и размислувам да го сменам матичниот гинеколог.. Матичен ми е др. Снежана од Коруноски Аеродром, меѓутоа некако не сум задоволна... Многу пациенти има и како да не обрнува воопшто внимание, доста пропусти имав до сега, баш ми реагираше и матичната за неколку работи.. Дали можам сега да сменам сега матичен гинеколог и дали имате некој предлог за добар гинеколог?