Здраво, сакам да прашам дали некој има исто искуство со др. Оливера од Деметра или мене некој малер ме спотера. Кај неа сум од пред 2години и до пред да останам бремена со второто еднаш имав отидено на преглед. Но од кога дознав дека сум бремена, почеток на октомври, јас мака мачам со тие термини. Нели трудници би требало малку порано да се примаат, а не да се чека по 3-4 недели за преглед. Некои прегледи се прават во точни недели а не кога ќе ти прдне. Првиот преглед ми го одложи 2 пати и не ми се јавија не знам колку време, секако бев приватно, но матичен лекар е треба да се има малку осет. Успеав дури во 11та недела да отидам. Требаше да одам за брисеви минатата недела, одам таму на закажан термин, не била докторката таму. Сестрата па е ужасно изгубена. Вика ми се јавила, а она се јавила кај друга пциентка. Притоа излагам од работа и губам по 1-2 саати за џабе. Дали некоја друга има забележано да речам малку неодговорно работење или јас нешто сум во заблуда? А исто и за торч нели се прави до 12та, јас уште немам. Брисеви тек следма недела, а влагам во 16та за некој ден. Со се ко да каснам.
Смени ја, премногу си ја толерирала и до сега. Ова е крајно неодговорно, има причина зашто торч се прави во 12та како и брисеви. Ако на редовни прегледи ти ја нема што станува ако имаш итна ситуација да треба да ја исконтактираш? Правеше ли прв скрининг како ти закажа кога едвај во 11та недела те примила? Ужас.
Smenija nemoze da ti obrni vnimanie koga najmnogu ti treba. Otkako pocna da raboti so fondot mnogu novi pacienti ima se e zakazano za nareden mesec ipol. Jas vrtev 2,3 pati ama dzabe. Vrabotenata navistina e vo haos
Правев правев, си одам приватно за тоа. Ама некои работи се прават државно и ти требаат упати. Плус немаат сите пари да одат на приватно.
Сакам да ја сменам ама не знам друг тука во Аеродром што е асален гинеколог. Не ми се ака негде, секако за приватно возам специјално, не мора и за ова. Сестрата е крајно изгубена. Јас дури сега последно и се развикав колку ме изнервира. Пак не сум на чисто дали воопшто и оваа недела ќе ми остане терминот или пак нешто ќе ми откаже а нема да знам. Имсте ли препорака за матичен гинелогог во Аеродром? Макс до центар би одела. Некој ми го спомна тој Личовски во Јане, а и ГинекоС ама не сум решена.
Личовски е одличен, имам и предходно пишано во темава, побарај. Има доста гужва ама скоро секогаш има термини некогаш за тековната некогаш за наредната недела.
Имаат курир ама се доплаќа мислам 200 ден, не сум сигурна за доплаќањето, одамна беше. Една недела се прва, една втора смена. Никаде не објавуваат ништо, се јавуваш право кај сестрата и прашуваш/закажуваш.
Доктор Снежана ГиникоС е одлична, има доста знаење стар гиниколог само незнам дали работи со фонд, во пензија замина беше претходно во битпазар поликлиника. Распрашај се. Личовски не сум го запознала, ете има пациентки задоволни се.