И јас исто чекав. Пак ќе кажам и стојам на тоа, не смее кај матичен гинеколог да плаќаме по 3000 денари за преглед па после сакале свесноста да се крене, свест има ама забегани се со цените. На крај краева за тие пари повеќе ми се исплати да одам во приватна клиника одколку да трпам надрндани сестри и превртување со очи на секое прашање или не дај боже барање на упат
јас последно чекав три дена за типизација и 5 за пап приватно, 3.000 денари за преглед како преглед не ми било наплатено, за ехо, пап, типизација и брисеви да 3.000 платив, ама па тоа го правам еднаш на три години, после тоа си правам пап на државно само. така да мене искрено дури и еднаш годишно не ми е проблем да ги дадам, а во приватна клиника ќе те кошта ова многу повеќе него 3.000 денари
Најискрено да ви кажам еднаш реков на државно пап да носат и после 3месеци ми се јавува ми вика ќе треба брисеви од ново најдени се бенигни промени .. и хпв типизација - се стресов целата на телефон! Среќа искочи негативен. Премногу се спори на државно хистолаб за една недела мирна глава /1000-1200ден нешто така беше. Ниедни пари не ми го купуваат мирот!
А зошто не пријавиш во фонд ако ти наплаќа матичен гинеколог? Јас откако ги пријавив, ми немаат наплатено, освен ако сакам нешто на приватно. До сега правев пап на државно, во декември прв пат направив приватно во Хистолаб, платив 1200 ден, резултати за 5 дена, зашто имаше поминато година ипол од послениот пап. За државно ништо не плаќав, резултати за 1 месец имав.