Гинеколози

Дискусија во 'Бременост' започната од bebaa, 19 октомври 2012.

1. Male4hkata.2

Male4hkata.2 Нов член

Се зачлени на:
    13 август 2024
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Здраво дали може да ми препорачате добар матичен гинеколог од кој сте задоволни.

2. prinstongirl2

prinstongirl2 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.982
    Допаѓања:
    1.735
    Здраво да ве прашам каде правевте типизација ? Дали државнп или приватно?

3. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.202
    Допаѓања:
    5.304
    приватно

4. Flower 78

Flower 78 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2022
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    27
    Здраво
    Сакам да сменам матичен
    Во моментов сум кај Надица-мама.
    Се работи за 3 неуспешни бремености и 2 години неуспешни обиди за бременост
    Покрај сите прегледи и испитувања, резултатите се во ред.
    Кого би ми препорачале?

5. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.439
    Допаѓања:
    3.129
    Др Ина, приватно работи мислам тука е исто во центар, посветена е посебно на таа работа ја фалат доста. Само ќе ти треба матичната за упати и тоа што ќе те прати да испиташ, ако е во ред за тоа Др Надица. Ако не ќе најдеш само за упати матичен.

На praski4e и Flower 78 им се допаѓа ова.
  6. ORNEL

ORNEL Активен член

Се зачлени на:
    25 март 2025
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    6
    Дали некоја има искуство кај др Марија Коцева од ПЗУ Ложановски?

7. Bondie

Bondie Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2015
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    84
    Здраво, дали некој има искуство со дворога матка (септум на матка) и од кој гинеколог сте задоволни? Дали сте го оперирале септумот и кај кој? Почнуваме да размислуваме за бременост ама некако има поделени мислења за ова дали да се оперира или не, па искрено не знам што да правам.

Матичната ми рече да пробаме прво вака без ништо да чепкаме, и ако недај Боже имам спонтан, ќе се прави отстранување на преградата. Секако ми рече дека е моја одлука и дека ако сакам може да се отстрани и порано. Затоа сакам да одам да соберам уште неколку мислења пред да донесам одлука.

Секое искуство е добредојдено и фала ви!

8. cocopuff

cocopuff Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    755
    Да, јас имав таква матка како во форма на Y. Септумот беше некоја големина а2б нешто такво ако добро памтам. Правев хистероскопија во Њуборн кај доктор Трајковски и кај него одев после за стимулации за бременост кои беа неуспешни. Откако реков пауза од доктори останав бремена на природен првиот месец и тоа на не стимулиран циклус и си родив здраво машко бебе, еве ме сега втор пат бремена, затруднев прилично брзо вториов пат.

Самата хистероскопија траеше не повеќе од 1 час, лежев уште некој саат таму и после дома одмарав ден два. Имав некои тапи болки ама ништо страшно. Од тоа што го знам јас е дека самиот септум не пречи во забременување, туку во растењето на плодот и најчесто резултира со спонтани абортуси. Не секогаш нели, но најчесто.
    Секако е добро да видиш мислење од барем 2 гинеколози и ќе одлучиш дали и каде би направила некој зафат.

Од моето искуство, иако беа неуспешни стимулациите во Њуборн, верувам дека малку некако допринесоа да се случи бременоста.
    Во однос на тоа дали таму би ја правела интервенцијата, можеби не, затоа што на сред зафат јас се разбудив од анастезија и ми е неубаво искуство.

Инаку има тема хистероскопија и можеби треба овие мислења да се префрлат таму.

На Ani93 и Bondie им се допаѓа ова.
  9. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.439
    Допаѓања:
    3.129
    Сестрами со целосен септум до цервикс и доста дебел, остана природно бремена со следење фоликули, и плус миом имаше. Ја износе внуката до 37+4 се породи царски. Цела бременост беше активна на крај негде 31ва лежеше може 5 недели се скрати грло, ама тоа мислам нема везе со септумот еве јас со нормална матка све, никакви проблеми па од 20та нед лежам со скратено грло.
    Така да и после царски сега за второ и рекоа да не се чепка, ако забремени како едното и ова ќе си го истера.

10. Camm

Camm Активен член

Се зачлени на:
    4 август 2022
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    3
    Здраво, дали во ова наше Скопје постои матичен гинеколог кој не наплаќа прегледи, а да е добар? Ако почнеме со пријавување заради наплаќање, мислам дека ниеден нема да остане. Разочарување.

На Трагедијаупмм, Puffy2019 и Bebence2025 им се допаѓа ова.
  11. Bebence2025

Bebence2025 Активен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2025
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    22
    Се распрашував во фонд за здравство како да се пријават , ми кажаа само со фискална сметка, а фискална не даваат . ..викам нема друг начин , нема , знаеме ама тоа е..

12. ivani30

ivani30 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2014
    Пораки:
    1.646
    Допаѓања:
    2.671
    Па сите наплаќаат јас откако знам дека сум одела на гинеколг се плаќа

13. Bebence2025

Bebence2025 Активен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2025
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    22
    Бремени не треба да плаќаат

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Camm

Camm Активен член

Се зачлени на:
    4 август 2022
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    3
    Еве од ChatGPT побарав да ги собере сите информации во врска со таа тема. Не е само за време на бременост, туку во секој случај матичен не треба да наплати преглед, барем не вакви основни работи.
    А еве и видео...

Прикачени фајлови:

15. intj_girl

intj_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2023
    Пораки:
    1.566
    Допаѓања:
    1.340
    Сега ми текна последен пат кога бев на матичен, веројатно за ехо беше, ми побараа исклучиво кеш, а фискална ми издадоа за "примена инфузија" и баш ми рече сестрата немале шифра за ехо на фискалната (или што и да беше не знам). Тогаш не размислив воопшто...

На Bebence2025 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Bebence2025

Bebence2025 Активен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2025
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    22
    Тоа е тоа , пак ние си трпиме , државата "неможе " никако да ги фати , ако не однесеме сметка

17. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.802
    Допаѓања:
    202.793
    Да, бесплатни се ако фондот им ја изнајмува/купува апаратурата. Ама бидејќи сами си ги опремуваат ординациите, нормално е да наплаќаат, како амортизација за апаратите.
    Мене не ми пречи што наплаќаат, се додека се професионални и добри во својата работа.

На Anaroz1 и Skyler81 им се допаѓа ова.
  18. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.708
    Допаѓања:
    5.491
    Кое е раб време на коруноски аеродром?

19. ivani30

ivani30 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2014
    Пораки:
    1.646
    Допаѓања:
    2.671
    Понеделник ,вторник ,четврток и петок прва смена од 8 до 14 ,среда 2 ра смена мислам од кај 1 до 7

20. kolovoz

kolovoz Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    6.261
    Амортизацијата на апаратите се одбива на крајот на годината во годишните извештаи, и ова важи за секоја компанија, не само за ординација. Ова што го пиша воопшто не е точно. Тие добиваат капитација секој месец затоа што соработуваат со фондот. Таа капитација се добива врз основ колку матични пациенти имаат и нема врска со апаратите. Како дел од фондот тие законски се обврзани на своите матични бремени пациенти да не им наплакаат. Ако не соработуваат со фондот тогаш може да наплаќаат за што им душа сака. Неразбирам зошто да оправдуваме нешто што законски не е легално. Никој не ги тера да соработуваат со фондот. Ако мислат дека се толку добри и спремни нека работат без фонд исто како Систина.

На H.VAGA, Bebence2025, Camm и 4 други им се допаѓа ова.