Гинеколози

Дискусија во 'Бременост' започната од bebaa, 19 октомври 2012.

1. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.820
    Допаѓања:
    17.595
    сега е бесплатно само на 3години еднаш. Да ехо наплаќаат матичните од 350-500ден вака што сум слушала

2. 88Bubace88

88Bubace88 Активен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2023
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    83
    Јас имам неколку матични доктори сменето, но сега кај што сум, сум најнајзадоволна.
    Сум била кај др Геровска, ординација Мама, не ми се допадна што ниеден термин не е во времето кога ти е закажаното, туку одиш и чекаш и чекаш и седиш и може и повеќе од саат време да фати. Друго е што не ми се допадна односот на докторката, некои муабети воопшто не поврзани со ситуацијата со мене со здравствената состојба или прегледот туку незнам … Неможам да кажам за стручноста и знаењето што го има , но мене не ми е ОК.
    Матична ми била и др Снежана од Коруновски што е во Аеродром. Многу добра докторка, стручна, директна, посветена, сконцентрирана, објаснува, но не ми одговараше што е сама во Ново Лисиче и кога ја нема (одмор или отсуство) кај замената во центар требаше да замолувам за упат хормони или за отворање/затварање боледување. За нешто обично што е папирологија ми велеа дека неможе зошто кај замената се оди само за хитно нешто а инаку да си ја чекам да се врати. Така знаеле да ми избегаат и два месеци да не начекам да немам упат за хормони и да одложувам. И сега, откако не ми е матична, сум отишла кај др Васо Коруновски на преглед во бременост, приватно, сум кажала дека сум им била некогаш пациентка матична ама дека сум се испишала.
    Сега сум кај др Дубравка во Промедика, и толку сум задоволна што неможам да ви објаснам. Ми иде да ка изгушкам некогаш. Терминот е термин во точно време и без да висам во чекална, сестрата е срце услужлива, докторката е препосветена, ми правела и ехо половина час го чекаше бебче да се сврти за да му измери параметар. Прецизна, објаснува се што гледа од ехо или што е по протокол. Уште пред да започне бременоста ми излезе во пресрет за документи што ми требаше. А сега како што ме знае дека сум со три ивф неуспешни, природна бременост исто неуспешна, со анемија, тромбофилија, хипотироидизам, мислам и чуствувам како и она да се грижи за оваа бременост да биде најуредна. Немам еден збор критика или лош. По башка имам контакт и од неа и од сестрата, за во било кое време да ги контактирам ако имам потреба. Секако тоа не го злоупотребувам. Не сум потплатена, стварно си ги сакам и сестрата и докторката.

На bokace1, Mimmi39, Ladyme и 3 други им се допаѓа ова.
  3. nancyyy

nancyyy Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2013
    Пораки:
    858
    Допаѓања:
    400
    Јас бев еднаш кај др. Милена во промедика
    И тука помина др.Дубравка имаше веќе пациенти и си брзаше
    Ми остана впечаток дека штом имаше пациенти, инаку додека чекав прашуваа за неа
    А како си со хипо?
    Хипо -хаши си ?
    И јас сум со тромбофилија имам генетски мутации и со хипо-хаши
    Плус ниска тежина мн

4. Astrum.Obtutus

Astrum.Obtutus Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    717
    И мене Д-р. Дубравка ми ја водеше бременоста, внимателни и услужливи и она и сестрата и за документација и за се, докторката ти дава простор за прашања и не те брза. Ни јас не сум потплатена, како за млад гинеколог добро објаснува на секое ехо и ти одговара на прашањата.

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Astrum.Obtutus

Astrum.Obtutus Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    717
    Некогаш брза ако има плус обврски ама на преглед обрнува внимание и секогаш детално следи да не пропушти нешто. Јас лично немав некои додатни проблеми но според тоа што гледам како ги врши прегледите сум задоволна, објаснува секое испитување за што се прави и како се прави, на што да се внимава.

На nancyyy му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Sally71

Sally71 Нов член

Се зачлени на:
    18 септември 2025
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво дали ќе може да ми кажете мислење за др Снежана Органџиска Мајсторова? Колку изнесува преглед и дали сте задоволни од докторката?

7. bokace1

bokace1 Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    845
    Допаѓања:
    3.636
    Се согласувам за Мама. Пред 12 години ми водеше бременост и пропуст ми направи ниеднаш не ми измери цервикс.

8. Marijanche33

Marijanche33 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2025
    Пораки:
    404
    Допаѓања:
    477
    Дали некој има искуство со Ирена Гошева во Биотек за матичен гинеколог?

9. bookslover

bookslover Популарен член

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    1.265
    Допаѓања:
    3.658
    Може ли да ми кажеш колку зема Дубравка од преглед?

10. angel4444

angel4444 Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2016
    Пораки:
    1.186
    Допаѓања:
    1.607
    И јас ќе се согласам. Освен што чекав по саат саатипол на закажано, преглед 15 мин, уз пат си збори на тел/со сестрата и капак беше што ми рече дека со Пцос ќе морам со инвитро, шанси нема природно да зачнам. Тогаш последен пат се видовме.

11. Marijanche33

Marijanche33 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2025
    Пораки:
    404
    Допаѓања:
    477
    Јас ја земав за матична пред година и нешто и прв пат отидов кај неа кога требаше да ми потврди бременост, со позитивен тест. Ми потврди дека сум бремена некои 5 недели и јас прашав некое прашање за бременоста ама за понатаму и она на тоа ми рече нешто во стилот “Чекај де да видиме прво, ако го задржиш” или “ако останеш бремена”, не се ни сеќавам на точните зборови. Ниту сум имала некакви проблеми, прва бременост, се уредно. Уште тогаш ми остави лош впечаток, за чекањето потврдувам, отидов уште еднаш два пати кај неа, бременост водев на приватно. Често зборува брзо и како на носот и некогаш неповрзани работи. Сега барам нов матичен гинеколог.

На angel4444 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. 88Bubace88

88Bubace88 Активен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2023
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    83
    Јас сум само хипо. Антителата сум ги испитувала неколку пати, и немам антоимуно. Само тсх ми е висок и заради тоа сум на еутирокс. Мутации исто испитував и заради нив сум на метилирани фолна и б-12. А и тромбофилија се покажа, тоа уште пред да го добијам резултатот имав претчувство дека ќе морам со клексани. Во фамилија мајка ми имала уште како млада попуштени и оперирани вени, таткото нејзин (дедо ми) имал нешто ко излив или така знам ми кажувале, а пак од кај татко ми страната сите ми се со некој удар, за чичко ми и за дедо ми бил и фатален а баба ми се измачи со три удари. Јас си носам од мала мигренозни главоболки, нели и тоа е заради стеснување на крвни садови…и знаев дека ќе излезам или хетеро или хомозигот за таа генетска предиспозиција. И така дојде клексанот.