1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Гинеколози

Дискусија во 'Бременост' започната од bebaa, 19 октомври 2012.

1. климентина96

климентина96 Нов член

Се зачлени на:
    1 март 2016
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Пред се, да ве поздравам. На форумов се зачленив бидеќи имам неколку прашања до искусните а и за тие од охрид.
    -Во последно време после однос крварам, последен пат на секојдневната влошка имав кафеавкасто, но следниот ден имав една капка крф,потоа ништо..Дали некој имал сличен проблем?(Не ми е прв однос а исто така и менструалниот циклус е далеку.).
    -Сакам да одам на гинеколог кај Др.Јасна Митреска, па доколку некој бил да ми кажит мислење за неа, дали работит со сини картони, и колку ќе ме чинит еден преглед?

2. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932

Можно е да прокрвариш кога си во плодни денови (нормално како што кажа, ептен малку ) на средината на циклусот. Но сепак кога веќе си сексуално активна треба да посетуваш еднаш годишно гинеколог.
    И најдобро би ти било директно да се јавиш да прашаш за цена и да си закажеш ехо и пап тест.

На климентина96 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. климентина96

климентина96 Нов член

Се зачлени на:
    1 март 2016
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Да во плодни денови бев, фала. :)

4. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.195
    Не се ослонувај само на плодни денови...Крварење при однос може да е поради некакви клеточни промени на грлото од матката, може и од некое воспалување на матката...Што поскоро оди на гинеколог!

На климентина96 и S.Snezana им се допаѓа ова.
  5. Unikatno Ime

Unikatno Ime Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2016
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    84
    Здраво феминки!
    Би сакала еден совет во врска со гинеколозиве низ Скопје
    Имам лошо искуство со Деметра медикал кај др. Оливера Арнаудова докторката е супер, внимателна, се ти објаснува, но имам голем проблем со закажување термин за преглед. Се јавувам уредно си закажувам– ми закажуваат после недела дена тоа не е проблем и е океј го прифаќам, но во пет до дванаес пред да идам на преглед ми се јавуваат да ми откажат со објаснение дека докторката Ви се извинува, ама мораше да си оди во друга ординација нареден термин имате после една недела (значи една недела веќе чекав, и ми викаат уште една да чекам), а се работи за бременост некои испитувања ќе треба да се прават во точно одреден период.... Незнам дали јас сум пречувствителна во бременоста :) ама ова не е во ред.
    А првиот преглед кога отидов за утврдување на бременост на закажано чекав цел час без никој да ми објасни ништо (девојката на шалтер само се смешкаше и ми се извинуваше откако јас ќе ја прашав зашто чекам со одговор дека само тој ден баш тоа се случило, за внатре докторката да ми каже дека уствари погрешно се разбрала со претходните пациентки не била една туку две трудници и ги прими пред мене) а јас бев присутна 15мин.пред закажаниот термин– па тоа не ме засега мене кога со мене добро се разбравме кога сум закажувала, ама ајде викам доктоката беше фина, плус за убаво бев отидена и несакав да ширам негативна енергија. И еве што ми се случи :(
    Сега размислувам за ординација Коруновски па дали таму исто зезаат толку со термини или е културно организирано?

6. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.857
    Допаѓања:
    22.258
    Slavko Pejovski... Ich da ne se dvoumish

7. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.857
    Допаѓања:
    22.258
    I jas sum kaj Slavko, prvoto vreme mi naprakjashe po 300 denari. Posle pocna po 150-200 denari..(posto si sum sekojdnevna :( E sega zavisi ako imav eho i povekje raboti togash 300 denari. Ama sum preeezadovolna. Da napomenam ne sum bremena pa mozebi zatoa.. ko bev trudna redovno po 300 mi zemashe..

(sigurno te znam hihihih) :P:$:lol:

На S.Snezana му/ѝ се допаѓа ова.
  8. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.763
    Бaш вчерa читaв зa Кoрунoвски , преглед тешкo се зaкaжувaлo, не кревaле нa телефoн целo време зaфaтенo, и еднa бременa се жaлеше декa пoсле три недели преглед и зaкaжaле. Дoктoрките се супер, нo тие нa шaлтер и нивнaтa oргaнизaцијa кaтaстрoфa.

9. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.119
    Допаѓања:
    2.710
    Slicna sema i tamu. Tamu se zakazuva samo vo phoned lnik na tel, a da gi dobies veruj nemas teoretska sansa. Moras da se nacrtas tamu direkt za da zakaxes za skedna nedela. Inaku koga ke si dojdes na termin ne e problem, ke si zavrsis rabota. Ako si itna ke te primi nekoj od doktorite.

10. Unikatno Ime

Unikatno Ime Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2016
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    84
    Фала за одговорот :) се јавив, но имаа термин дури на 18ти март :( Но една другарка ми го препорача Никола Личоски во поликлиниката Јане Сандански па ми закажаа брзо и беа фини, па ќе видиме се надевам и докторот дека е океј имал и добра опрема.
    Поздрав

11. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.763
    Супер е Личoски,мнoгу гo фaлaт :)

12. Ејприл

Ејприл Активен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2016
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    133
    Поради тоа што го фалите јас се закажав за да прашам да ми биди матичен и сега сум многу срекна што не прифати а го буквално го молев но онаков арогантен пред се човек немам сретнато а камоли др никсков пристап нејкеше ни да ме сослуша ни да ме прегледа ме прргледа сосила по мое настојување приватно никаква комуникативност ма што сме ние за нив арогантни др ми го расипа денот да ги молиш да те прегледа а ти зема600 ден
    Уште еднаш никогаш кај него

13. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.857
    Допаѓања:
    22.258
    :o
    Да, паметам. Намуртен беше на почетокот, ама си ја вршеше работата. Сега одам кај него и секогаш насмеан, со мм муабети. Ме зачуди ова, и да си го погодила во незгодно време несмеј така. Те поддржувам.

Едит: Велиш дека си закажала и ми е чудно. Да немаш закажано и да појдиш така а има жени можеби затоа така реагирал, а и ако не прифати значи нема повеќе место

Последна измена: 23 март 2016
  14. Ејприл

Ејприл Активен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2016
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    133
    Да, бев закажана но веднаш ме одби за матичен но бев многу фина и на умав начин му кажав за мене за мојста бременост со нафеж дека ке прифати и дрка ке го смени понањето и многу се каам што надтојував да ме прегледа и тоа траеше нецела мин пошто многу шлушав за неговата стручност но окако го запознав денес др ми е неприфатливо тоа со друга да се понаша помило па онаа фаца намуртена не му прилега на др.можеби стварно неможе дс биде матичен требашеда ме придобие да одам на приватно.незнам стварно многу ме иритираше постапката па башка го натерав мажот ми да дојде со мене ма она катастрофа доктор не ми се верва дека оној др е стручен во работата имав чуство дека работи со сила но мој став е тоа и можеби со мене се постави така секоја чест за тие што сте кај него и што стекнал доверба кај вас

15. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.857
    Допаѓања:
    22.258
    Немам коментар искрено..
    Знам и на почетокот еднаш ми се деси сакав да ме прими за преглед имав некои болки од инфекција, и тогаш го зачекав на врата влегуваше за на работа.. Не ни застана, таков си е. И јас го мразев на почетокот. Ама сега добро се сложуваме, 5ка човек е.

На S.Snezana му/ѝ се допаѓа ова.
  16. S.Snezana

S.Snezana Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2015
    Пораки:
    1.006
    Допаѓања:
    1.624
    I jas imam pozitivno mislenje za nego

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  17. mace sweet

mace sweet Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2015
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    301
    дали има некоја искуство со др. Елизабета Никодиновска исто од Битола е, гледам дека пишувате за Славко на исто место работат, само во различна смена

18. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.857
    Допаѓања:
    22.258
    Да, на исто место работат.
    Па јас незнам немам бидено кај неа, ама има добри коментари за неа, незнам нека кажат другите

На mace sweet му/ѝ се допаѓа ова.
  19. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.778
    Na site vo BT mu se popolneti kvotite. Slavko pobrzo za maz ke go zemis otkolku za maticen :D Jas do ministerot planirav da stignam za ovoj problem.Posle si ja najdov Emilija I sum prezadovolna mnogu e kul i strucna plus. Ama I kaj nea nema mesto edvaj uspeav

На manako и S.Snezana им се допаѓа ова.
  20. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.857
    Допаѓања:
    22.258
    :rofl::rofl::rofl:
    Убаво ме насмеа.

На BirMelek и S.Snezana им се допаѓа ова.