Јас заради тоа што е срцка докторката не сум ја сменила. Ептен е флексибилна за многу работи, на фб, на телефон секогаш достапна, никогаш ништо не и е тешко. Ретки се вакви. Навистина. Имаше една крш сестра до скоро - последно се испокарав со неа Фала богу, од скоро не работи веќе таму Мој совет - докторката често работи попладне и најубаво е да закажуваш во 2ч (значи да си прва) или кога ќе одиш на преглед, да не чекаш во чекална без да ја прашаш сестрата кој е ЗАКАЖАН пред тебе. Често доаѓаат така без закажано и ти ако се правиш поштена, демек да чекаш кој е последен дојден, па по него да влезеш ќе се изначекаш. Јас еднаш така ај да не се расправам, чекав 3ч, демек гледам кога последната ќе влезе, па после јас. После тоа, си прашувам кај сестрата, јас сум од 5, која е пред мене да знам да влезам. И си влегувам, некогаш чекаат и по 3-4, ама гајле ми е. Јас сум си закажана.
E sea me zdrvi On me porodi prviot pat )) jas ne go nacekav vo cervrtokot zosto bese na operacija go cekav ama ne se simna i ristevski me pregleda kolky vreme pomina od prviot poragaj?
Многу ја фалат за стручноста,ама си имала тарифа,не сакала да работи со празни раце.Јас сакам кај Никола Вељановски,ама еднаш имав неколку капки крв и дежурна беше Васа Божиновска и како жена и доктор многу ми се допадна и сега се мислам меѓу нив.
Божиновска беше со кратка плава коса? Кај нас доаѓаат на дежурства од бт, еднаш и јас ја начекав нс визита.. Многу фина ми делуваше, посвети најмногу внимание отколку другите дежурни..
И мене ме интересира дали сама ќе ти рече пред?? Дај ми за да те оперирам?? Не и е срам.. И плус од ксј знае што рсботам.. Можи сопруг ми е во полиција, или некоја инспекција.. Не и е страв дека ќе ја казнат.. Ох мори мајко... Два пати се породив на државно.. Почестив благо и сок на одделот, и тоа ги оставив во сестринската соба.. И двата пати од кеф за бебињата.. Па нив тоа им е работа.. Не им одам дома за услуга..
Devojki, ako moze spodelete iskustvo za d-r Ruse, vo drzavna bolnica vo Bitola. Kakov d-r e, neznam za poragjaj koj da se odlucam.
Се закачува телефонски и работи со фондот. Јас бев кај него и на почетокот беше супер, последнава година некако ме нанервира здраво и го сменив. Прв преглед се плаќа 500 денари, па после како ќе му текна, де 200, де 300.... Додека кај Коруновски ординација прв преглед не платив ништо.
Феминки какви се вашите искуства со гинеколозите кои ве водеа за време на бременоста. Јас сум на почеток петта недела и од предходно сум кај Кокоромановска но би ми значело вашето искуство и со неа и со други доктори Фала ви
Имaм пишaнo јaс декa oдaм кaј др.Бoшкoвски вo Oрдинaцијa кoрунoвски вo пoлoклиникa мвр и е супер дoктoр и ми јa вoди бременoстa Сaкaш цaрски? Oти зa прирoднo ќе те пoрoди тoј шo ќе ти се пoгoди нa сменa.
Во право си ама никако не си кој ќе слушниш е вак и ако побара како да не дајш па во раце и си...јас знам дека после си бараат а за претходно не знам.
Мене ме породи Никола на договорено со царски и да ви кажам презадоволна сум од др,а за барање пари јас му имав речено пред да ме породи дека ке го почастам а тој ми рече не треба ништо мене тоа ми е работа,са бајлето кога отидов на порајгај мм го викна да му даде пред порајгај човекот не ги зеде потоа мм од срце му ги даде пре пре задоволна сум од докторот.
Со каква анестезија беше,јас претходно имам две операции на миоми и ќе морам царски затоа се мислев меѓу Никола и Васа.
Здраво. Ако има некоја искуство со др. Огњан Мицков од Штип да сподели . Ви благодарам однапред. Поздрав и имајте убав ден