Девојки има ли некоја што знае во Ремедика колку е преглед, пап тест и микробиолошки брисеви? А и дали Елена Петрова се врати на работа?
Imam uste edno prasanje kazete mi vase mislenje I iskustvo za dr lolita sto raboti kaj lozankovski. Dali e dobar ginekolog bidejki sakam da se prefrlam kaj nea da mi bide maticna
Zdravo mamicki poradi skrateno grlo nana matkata vo 19 nedela na 26 mm sakam da idam na vtoro mislenje ama sese mislam kade dali kaj dimcev ,drakulevski odod sistina ili kaj dimitrov od remedika aj pomos pls
Девојки да споделам Инфо на Др.Личоски од Поликлиника Јане Сандански. Не одете кај него. Не води сметка за пацинетот кога треба да се даде упат на време за било кое испитување во бременоста,треба ти да го потсекаш на се, заборава, после ти си крив ако изминало времето и не ти дава решение(така јас бркав врски за на гак да ме примат и на трансфузиологија за д-димери и за крвна група за рх-негативни за инекција). Исфрустриран и мноогу наметлив за свое мислење, не прифаќа туѓо или не дај боже да те сослуша за мислење што доаѓа од една млада бремена пациентка. Па сега не дава ни боледување ни една ни две недели а фатена во кичмата сум, патувам по 40 мин на работа со гратски(најчесто пола од патот на нозе,зошто има многу гужва на сабајле),нема никакво разбирање и ме праќа на ГАК за да они ми дадат мислење па тој да пишел. Ме малтретира за ѓабе, само стресови непотребни ми направи на неколку пати во текот на бременоста. Неможам да го сменам зошто се префрлив кај него оваа година и немаме право да се префрлиме сега кај друг,во истата година. А уште малце влегувам во 9ти. Ова е моето искуство и на една моја пријателка што сме во иста ситуација, може не значи дека е со сите таков, но исфрустрирани доктори што може за едно барање на упат си им го повредил егото и што немаат логика во она што го зборуваат не ви требаат. Поздрав и се надевам ќе избираме постручни, поразумни и човечни пред се доктори.
E јас ова истото го доживеав само со Коруновски а јас глупа не да си одам на друго мислење ко слепа што ќе каже тој па бог па затоа послем платив со глава.
Искрено да ти кажам, подобар доктор во Охрид од љушев нема да најдеш. Професионален, учтив и пред се стручен во својата област, е сега наплаќа приватно, ама прегледот кај него вреди за сите пари. За Иво не знам не сум била никогаш на преглед кај него.
Искрено моја нога таму појќе не!! Заради него сум само со еден канал, позадоволна сум од пецак отколку Иво. Пецак одма ми виде вонматерична а Иво за секој втор ден да ми земат пари ме напрај без канал!! Ова е мое искуство.
Bev kaj hadzievska vo mlin balkan taa mi ja vodese prvata bremenost. Koga otidov Sega vo 5 ta nedela nekako ne bev zadovolna iako I za prvata bremenost ne bev voodushevena. Zamislete za bolno grlo mi dade strepsils a tamu pisuva ne za bremeni pred zabremenuvanje I za doenje. Sega se prefrliv kaj radica bojcevska iskustva kakva e kako doktorkata otidov po preporaka na drug goktor ke odam na 14 ti prv pat pa vase mislenje
Може на 6 месеци, бев да се префрлам кај друг ама системски не можеше, за еден месец беше работата. Од јануари ќе можам.
Moze li da mi preporacate nekoj dobar genikolog jas sum od gevelija. Maticen mi bese Dimitar Getov od Valandovo no vo posledno vreme e epten aroganten stanat i toj mi ja vodese bremenosta a koga dojde vreme da se porodam koga me fatija bolki otidov a toj mi vika ke si odis vo gevelija da se porodis jas nema da te poragam...
A kaj da te porodi Getov?! U Gevgelija I nemas izbor. Edna e . Samo Dr Petranka koja pred 6 meseci se vrati od specijalizacija.