Ne me porodi mi rece vrati se vo gvg vo bolnica tamu ke se porodis. Jas mora da si odam. Pa koj treba da te porodi maticniot ti ja sledel bremenosta 9 meseci.
Пораѓај се изведува само во болнички услови, но ако е гинеколог кој исклучиво ординира, тогаш неможеш да очекуваш тој и да те породи.
^ Може. Еве девојката за гинекологов што прашува е едини гинеколог во Валандово чинам. Имам колешка од Валандово и она кажуваше дека он пораѓа , он е матичен. За други места не сум чула.
Сношти прашав за ова . И ДА навистина одел да пораѓа и во Гевгелија и во Струмица, но само за ептен свој пациенти. Дури и во Валандово имал направено неколку пораѓања.Многу ретко ,ама имал. Сепак се ова за "свои" луѓе. Овој др како матичен има максимум бр пациенти кој смее да ги има еден приватен. Но,после немилиот настан во Гевгелија со родилката од Дојран што беше ,веќе не е дозволено да идат надворешни доктори и да пораѓаат.
Пораѓал,пораѓал и во Струмица . Последнава година не,ама лани на пример сигурно имал 5,6 пораѓање. Ти велам прашав , скоро да лично го прашав. Ама нели "свои" пациенти
Јас сега скоро се префрлив во Коруноски кај докторката Снежана и сум задоволна од стручноста нејзина. Ок не сум трудна но специфично е кај мене и затоа сум изненадена колку се посвети на мене.
Pa tamu i mislev da se prefrlam..samo mnogu se ceka i so zakazano nekad po saat vreme. Kaj site li maticni se ceka taka? Kaj se naogaa oni?
Снежана е добра докторка, таа е замена на мојот матичен неколку пати сум била кај неа, стварно е супер. Инаку мене матичен ми е Божидар Бошковски и и тој работи во истата ординација Коруновски.
И јас барам матичен, ми ја препорачаа Лолита од кај Ложановски па не знам, некој искуство со неа да не има?
Јас сум кај ПЗУ д-р Ложанковски, матична ми е Марија Коцева и сум многу задоволна. Денес влегов во 11та недела